Dimarts, 6 de desembre de 2022 - Edició 1594
La República

El Suprem no suspèn d’urgència la resolució de la JEC que retirava l’acta de diputat a Torra

El TS no sorprèn i adopta el mateix criteri que amb el líder d’ERC, Oriol Junqueras

Agències 10/01/2020
Torra durant l'entrega dels Premis de Turisme de Catalunya, el 9 de gener del 2020

La Sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Suprem ha rebutjat suspendre d’urgència l’acord de la JEC que va retirar la credencial de diputat al Parlament del president de la Generalitat, Quim torra. Adopta així el mateix criteri adoptat el dijous respecte el líder d’ERC Oriol Junqueras, a qui tampoc va acceptar la mesura cautelaríssima plantejada per invalidar de moment el criteri.

La magistrada Pilar Teso s’ha abstingut en aquest assumpte, ja que va ser membre de la JEC que va ordenar al president de la Generalitat retirar els símbols independentistes. L’ha substituït aquest divendres a la Sala el magistrat José Luis Requero.

El recurs de Torra anava dirigit contra l’acord de la JEC, adoptat el passat divendres 3 de gener, que el va declara inelegible de forma sobrevinguda en cumpliment de la condemna per desobediència que li va impulsar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el desembre, per no retirar els llaços grocs de la seu de la Generalitat en període electoral.

La decisió afecta el seu càrrec com a diputat al Parlament de Catalunya, i per tant aquest òrgan haurà d’estudiar com afecta la seva condició de president, que exigeix que sigui membre de la Cambra catalana. L’estudi sobre el fons de l’acord impugnat, així com una possible suspensió un cop escoltades la resta de parts del litigi, es veurà per l’alt tribunal més endavant.