Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El suposat govern progressista del PSOE i Sumar portarà al Constitucional la ILP per declarar la independència

El PSOE, molt semblant al PP quan toca abordar l'independentisme, reitera així que la iniciativa "no els va agradar gens"

|

- Publicitat -

El renovat i suposat encara més progressista govern espanyol del PSOE i Sumar recorrerà al Tribunal Constitucional (TC) la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) tramitada el mes de febrer i que, impulsada per Solidaritat Catalana, instava la cambra catalana a declarar la independència. Aquest dilluns, la portaveu del PSOE, Esther Peña, ha reconegut que la iniciativa, avalada amb els vots de Junts i la CUP i l’abstenció d’ERC, no els va agradar; de fet, els va agradar tan poc que, segons ha avançat ‘El Mundo’ i ha confirmat l’ACN, s’ha activat aquest procediment. 

El procediment estipula que el recurs primer lha de validar la Comissió Permanent del Consell de l’Estat, que presideix l’exministra Carmen Calvo. L’endemà, el dimarts, el Consell de Ministres ho haurà de ratificar. En cas que el Constitucional admeti el recurs de Sánchez, la ILP quedarà congelada fins que el tribunal es manifesti sobre la seva constitucionalitat. Si la Mesa del Parlament continua endavant amb la tramitació de la ILP, podria ser acusada de desobediència, tal com va passar amb les presidides per Carme Forcadell i Roger Torrent.

Publicitat

El passat mes de febrer, la Mesa del Parlament de Catalunya va admetre a tràmit la ILP presentada per Solidaritat Catalana sobre la declaració unilateral d’independència. La ILP estipulava que la DUI serà efectiva quan es donin tres circumstàncies: quan s’aprovi la llei, quan es negociï amb la comunitat internacional la “forma i el moment” de la declaració d’independència i quan sigui declarada per una majoria absoluta dels diputats en una sessió solemne del Parlament.

 

Et pot interessar  Hazte Oír presenta també una querella contra Begoña Gómez
Publicitat

Opinió

Minut a Minut