Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El sindicat SAP-FEPOL critica que s’intenti desprestigiar el cos de Mossos arran de la condemna de Marcel Vivet

|

- Publicitat -

El sindicat SAP-FEPOL ha demanat al Departament d’Interior el “suport jurídic necessari” per als agents ferits en l’exercici de les seves funcions, i ha condemnat els “interessos ocults de certs actors polítics i socials de desprestigiar novament i de manera constant el cos de Mossos i les unitats d’ordre públic” aprofitant la sentència que condemna Marcel Vivet. SAP-FEPOL reclama “respecte” per als agents i constata que “ningú dubtaria de la necessitat de defensar jurídicament un metge, un mestre o un treballador públic agredit”. “Els mossos ens mereixem també rebre del seu departament el suport jurídic necessari”, ha insistit.

En aquest sentit, el sindicat ha instat tots els actors a “deixar d’instrumentalitzar” el cos de Mossos d’Esquadra i deixar d’utilitzar una qüestió com la de la seguretat pública “com a moneda de canvi”. SAP-FEPOL ha subratllat que el poder legislatiu te l’obligació de modificar les lleis que poden ser objecte de millora, i més si, “aplicades les seves conseqüències aquestes poden semblar injustes”, però “en cap cas la responsabilitat d’un debat pot carregar-se sobre les esquenes d’un col·lectiu prou maltractat com el de la policia”.

Publicitat

“Cal i exigim del Govern una defensa ferma i en bloc de la institució que representem i és obligat que tots els efectius gaudeixin de la garantia jurídica necessària que asseguri les actuacions que desenvolupen diàriament”, ha conclòs.

Et pot interessar  Elena diu que s'ha "intensificat" el risc d'atacs de llops solitaris i lamenta que el context internacional "no ajuda"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut