Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

El sindicat policial USPAC demana presó permanent revisable per a dos processats pels atemptats del 17-A

Sol·licita 10 anys de presó per al tercer acusat

Avatar
Agències 03/08/2020
Alguns dels assistents a l'acte celebrat al Pla de l'Ós, a la Rambla de Barcelona, per recordar les víctimes de l'atemptat del 17-A dos anys després, el 17 d'agost de 2019. (Horitzontal)

El sindicat policial USPAC (Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya) sol·licita presó permanent revisable per a dos dels tres processats pels atemptats del 17 d’agost a Barcelona i Cambrils, i per al tercer demana una condemna de 10 anys de presó. El sindicat, que ha presentat el seu escrit d’acusació a l’Audiència Nacional, considera els tres acusats autors de 16 delictes d’assassinat de caràcter terrorista, 147 delictes d’assassinat en grau de temptativa amb resultat de lesions i col·laboració amb organització terrorista.

USPAC, que en un comunicat ha carregat contra el Departament d’Interior, ha volgut agrair la feina a tots els policies que van intervenir tant durant aquells dies com durant la instrucció del procediment.

“Malgrat que tenim el pitjor Departament d’Interior de la història, que es mou únicament pels seus interessos personals, amb el nostre sacrifici personal continuem demostrant dia rere dia perquè som una de les millors policies del món”, asseguren.