Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Síndic de Greuges també condemna la revocació del tercer grau

|

- Publicitat -

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha criticat la decisió del Jutjat de Vigilància Penitenciària 5 d’anul·lar el tercer grau als presos independentistes de Lledoners i ha assegurat que atempta contra el dret penitenciari. En un comunicat, ha recordat que els set presos són subjectes de drets i ha remarcat que la classificació en tercer grau és una manera de compliment de la pena. Ribó també ha denunciat que es vinculi l’accés a un determinat règim penitenciari a sotmetre’s a un programa de reinserció que “té com a finalitat inculcar determinades idees”. “Renunciar a la pròpia ideologia s’ha de considerar una vulneració de la llibertat ideològica”, diu.

En aquest sentit, apunta que les decisions judicials que ataquin la seva llibertat ideològica o de pensament seran “una clara ofensa als drets més fonamentals”.

Publicitat

El Síndic també ha recordat que el tercer grau és una manera de complir la pena. Així, ha volgut contraargumentar la posició del jutjat que considera el tercer grau com un buidatge de la pena i ha recordat que els interns continuen sense tenir llibertat deambulatòria.

D’altra banda, Ribó també critica que la interlocutòria es queixi que la progressió de règim penitenciari hagi estat simultània i homogènia en tots els presos i diu que es podria fer la mateixa denúncia en el cas de la decisió del jutjat de vigilància, que “pren exactament la mateixa decisió per a tots ells malgrat les seves circumstàncies individuals”.

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut