Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

El síndic de Barcelona reivindica el dret a un habitatge digne arran de l’incendi de Tetuan

|

- Publicitat -

El síndic de greuges de Barcelona, David Bondia, ha reivindicat aquest dimarts el dret a un habitatge digne arran de l’incendi d’un baix a la plaça Tetuan en el qual han perdut la vida quatre persones, dues d’elles menors. En un comunicat, el síndic posa de manifest que es tracta d’una situació que aplega diverses condicions de complexitat extrema: col·lectiu vulnerabilitzat; pobresa estructural; infrahabitatge, o pobresa energètica, entre altres. En aquest sentit, apunta que no es tracta d’un context aïllat puntual, sinó que és una circumstància visible en diversos punts de la ciutat i que requereix “un abordatge integral” per part de totes les administracions implicades.

“Des de la Sindicatura de Greuges de Barcelona reclamem accions decidides per garantir el compliment dels drets humans de proximitat, i insistim en la col·laboració entre totes les administracions involucrades amb l’objectiu de salvaguardar els drets bàsics de les persones”, conclou.

Publicitat

El local apareix a la llista dels Mossos de llocs ocupats de risc

El local incendiat a la plaça Tetuan de Barcelona és un dels que apareixen a la llista que els Mossos d’Esquadra. Aquest informe el va elaborar la policia catalana després de l’incendi que es va produir en una nau ocupada a Badalona, on van morir quatre persones. El local afectat ara era una antiga sucursal bancària on hi vivia més d’una família. Per la seva part, la Guàrdia Urbana de Barcelona i els serveis tècnics del districte de l’Eixample van fer una inspecció el passat 18 d’octubre al local i no van trobar cap risc imminent. Van constatar que les condicions no eren dolentes estructuralment, indiquen fonts municipals.

Et pot interessar  El PPC promet "combatre sense complexos" les ocupacions il·legals d'habitatges i actuar en menys de 24 hores
Publicitat

Opinió

Minut a Minut