Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El serial dels comuns: Un advocat diu ara que la persona acusada “és la víctima” del presumpte cas d’assetjament

|

- Publicitat -

L’advocat de la defensa del presumpte cas d’assetjament laboral i sexual a un militant de Catalunya en Comú afirma que la persona acusada és la “víctima” dels fets: “La persona acusada públicament és la víctima d’aquesta situació”, assegura el lletrat en un comunicat d’aquest diumenge, on apunta que la narració dels fets feta per la part acusadora -Carlos Rosales, militant dels comuns a Santa Coloma de Gramenet- “no és que sigui parcial i subjectiva, sinó que oculta qüestions i falseja dades”. Així, l’advocat apunta que hi ha informes d’entitats “imparcials” que han actuat en el procés i que “exoneren de tota responsabilitat” l’exregidor.

L’advocat afegeix al comunicat que hi ha “proves evidents” de la innocència del seu defensat, i que ja son al jutjat per dirimir responsabilitats. El lletrat, Rafael Mendoza, també anuncia accions legals civils o penals per a qui no respecti la presumpció d’innocència i aboqui calúmnies i injúries contra el seu defensat.

Publicitat

Presumpte assetjament

L’advocat explica que la part acusadora -Rosales- és un càrrec de confiança, en règim “eventual”, nomenat per l’Alcaldia de Santa Coloma de Gramenet. El lletrat també especifica que el seu client, l’acusat, és un exregidor del municipi. Tots dos serien militants de Catalunya en Comú.

Rosales va publicar divendres a la xarxa un comunicat on explica que ha rebut “fustigació” per part de membres de la direcció dels comuns, després de denunciar internament un altre militant del partit per presumpte assetjament laboral i sexual.

De la seva banda, Catalunya en Comú assegurava en un altre comunicat que va aplicar el protocol de manera “immediata” en conèixer el cas, fa mesos. “La resolució es va complir amb celeritat”, afirma el text del partit. Una vegada oberta la via judicial per ambdues parts, Catalunya en Comú expressa el “màxim respecte” pel procediment.

Et pot interessar  Els comuns presenten una esmena a la totalitat per forçar un tripartit a Barcelona

El partit subratlla que va oferir assessorament psicològic i jurídic a la presumpta víctima, que es va garantir la confidencialitat del procés, tal com estableix el protocol i com va sol·licitar el denunciant, sempre segons el comunicat oficial de Catalunya en Comú.

De la seva banda, Rosales afirma al seu propi comunicat que ha rebut “assetjament, qüestionament, encobriment, amenaces, vetos de participar en espais i revictimització”, després d’exposar el cas a la direcció dels comuns.

El militant denunciant també assegura que l’organització hauria reconegut els fets, i que l’assetjament el feien tant persones de la direcció nacional del partit com de la seva organització local, a Santa Coloma de Gramenet.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut