Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El sector educatiu afectat pel pacte de política lingüística convoca una manifestació aquest dissabte

|

- Publicitat -

Els sindicats USTEC-STEs, la Intersindical, la CGT i la COS; el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i les Associacions de Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC) han convocat una manifestació per aquest dissabte contra el pacte de política lingüística assolit per ERC, Junts, PSC i Comuns. Consideren que la proposta per modificar la Llei de política lingüística suposa “el punt i final” del model d’immersió. Afegeix que es trasllada la responsabilitat als equips directius, desprotegit els docents de possibles denúncies o pressions. A més, reivindica que no compta amb el consens necessari entre la comunitat educativa. La manifestació anirà de la plaça Sant Jaume al Parlament de Catalunya.

Els convocants reclamen la retirada de la proposició, l’obertura d’un debat ampli amb el conjunt dels agents socials per consensuar el futur del model lingüístic i reivindiquen que aquest ha de tenir el català “com a llengua vehicular”.

Publicitat

Els sindicats, els estudiants i les famílies volen que la de dissabte sigui una manifestació multitudinària i per això han fet una crida perquè hi participi tota la societat catalana.

Et pot interessar  Les estudiants ocupen el centre de Barcelona per reivindicar el feminisme i la seva llibertat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut