Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

El sector educatiu afectat pel pacte de política lingüística convoca una manifestació aquest dissabte

Reclamen la retirada de la proposta de modificació de la llei i reivindiquen el paper central del català a l’escola

Agències 29/03/2022
Pla general de la capçalera de la manifestació en contra de l'aplicació per ordre judicial del 25% de llengua castellana en una classe de l'escola Turó del Drac de Canet de Mar, el 10 de desembre de 2021

Els sindicats USTEC-STEs, la Intersindical, la CGT i la COS; el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i les Associacions de Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC) han convocat una manifestació per aquest dissabte contra el pacte de política lingüística assolit per ERC, Junts, PSC i Comuns. Consideren que la proposta per modificar la Llei de política lingüística suposa “el punt i final” del model d’immersió. Afegeix que es trasllada la responsabilitat als equips directius, desprotegit els docents de possibles denúncies o pressions. A més, reivindica que no compta amb el consens necessari entre la comunitat educativa. La manifestació anirà de la plaça Sant Jaume al Parlament de Catalunya.

Els convocants reclamen la retirada de la proposició, l’obertura d’un debat ampli amb el conjunt dels agents socials per consensuar el futur del model lingüístic i reivindiquen que aquest ha de tenir el català “com a llengua vehicular”.

Els sindicats, els estudiants i les famílies volen que la de dissabte sigui una manifestació multitudinària i per això han fet una crida perquè hi participi tota la societat catalana.