Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El sector cultural exigeix l’alliberament de Hasel i comparen la repressió de l’Estat amb Marroc i Turquia

|

- Publicitat -

Un any de l’empresonament de Pablo Hasel. Cada vegada hi ha una àmplia base que es posiciona, públicament, per donar suport el raper i exigir-ne l’alliberament. En aquesta ocasió ha estat el sector cultural i artístic els quals qualifiquen de “segrest” l’empresonament del lleidatà: “Només ha fet ús de la llibertat d’expressió en les seves piulades i a les seves cançons”. En aquest sentit, sota l’etiqueta #UnAnySensePabloHasel, assenyalen l’Estat: “Estan demostrant que no respecta ni garanteix els nostres drets i llibertats democràtiques, equiparant-se a països com Marroc i Turquia, on hi ha diversos artistes empresonats”.

En aquesta línia, expliquen que la situació és una estratègia de joc per poder parar els peus a qualsevol persona que vagi en contra les polítiques de l’Estat: “El seu empresonament ha sigut un avís a navegants”, lamenten. Tot seguit, asseguren al comunicat que han fet públic al seu perfil de Twitter que la seva llibertat ha d’anar lligada a la derogació de totes les lleis repressives: “No només volem la seva llibertat, sinó que volem que pugui continuar escrivint i cantant sense haver de patir represàlies”.

Publicitat

Per aquest motiu, demanen, en primer lloc, la llibertat immediata del raper i, conseqüentment, que s’expulsin del Codi Penal aquest tipus de delictes que “només fan que retallar el dret, la llibertat d’expressió, la ideològica i l’artística”.

Un total de seixante persones i grups musicals entitats que signen el comunicat. Entre d’altres hi apareixen el famós grup de música valencià, ‘ZOO’, una altra banda del Maresme ‘Lágrimas de Sangre’ o bé, el poeta i cantautor Lluís Llach.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut