Divendres, 19 d'agost de 2022 - Edició 1485
La República

El secretari general del Parlament dona l’ordre per retirar l’acta de diputat a Torra, però continuaria sent president

Xavier Muro creu que la situació ha canviat després que el Suprem no suspengués la decisió de la JEC

Agències 27/01/2020
Pla mitjà del lletrat major del Parlament, Joan Ridao, amb el secretari general, Xavier Muro, al costat a la reunió de la Junta de Portaveus del 23 de gener del 2020

El secretari general del Parlament, Xavier Muro, ha donat instruccions als serveis de la cambra per retirar l’acta de diputat al president de la Generalitat, Quim Torra. En una carta dirigida a la Mesa del Parlament, a la qual ha tingut accés l’ACN, Muro argumenta que la situació de Torra ha canviat després que la setmana passada el Tribunal Suprem (TS) no suspengués la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de treure-li l’escó. A més, Muro recorda que la Junta Electoral Provincial de Barcelona li havia donat dos dies, que s’esgoten avui, per informar del substitut de Torra com a diputat. La Mesa del Parlament es reuneix avui a les 12.30 hores per prendre una decisió i ho farà amb la carta del secretari general sobre la taula. Tot plegat a poques hores que comenci el ple del Parlament a les 15 hores.

Tot queda, doncs, en una situació curiosa sobre Quim Torra: pot deixar de ser diputat al Parlament però seguir-ne sent president fins que es proclami una sentència ferma. Per tant, Torra seguirà sent President de la Generalitat de Catalunya.

Un funcionari retirant l’acte de diputat del president Torra