Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

El PSOE refreda l’amnistia mentre advoca per la “coherència”

"Sempre hem treballat en el marc constitucional", ha afirmat Alegría, que ha insistit que qualsevol moviment serà "dins del mateix marc de la Constitució"

|

- Publicitat -

El PSOE evita mullar-se i refreda la llei d’amnistia, una de les principals condicions imposades pels partits independentistes catalans a canvi d’obrir negociacions, en el cas de Junts, i d’investir Pedro Sánchez com a president de l’Estat espanyol, en el d’ERC. La ministra d’Educació, Pilar Alegría, ha assegurat que “encara no s’està en l’escenari” de plantejar una llei d’amnistia per aconseguir la investidura del candidat del PSOE. i ha reiterat que el seu partit actuarà amb “coherència, transparència” i en el marc del diàleg i la Constitució.

Alegría ha fet aquestes declaracions des de Brussel·les, just abans de comparèixer en comitè a l’Eurocambra per explicar les prioritats de la presidència espanyola del Consell, en un acte on també està present el ministre de Cultura, Miquel Iceta. La titular d’Educació, en la línia del seu partit, ha defensat que el PSOE ha actuat des del 2017 “amb coherència i responsabilitat”. “Sempre hem treballat en el marc constitucional”, ha afirmat la ministra, que ha insistit que qualsevol moviment serà “dins del mateix marc de la Constitució”.

Publicitat

El PSOE està esperant el previsible fracàs del debat d’investidura de Feijóo, que tindrà lloc el 26 i 27 de setembre, abans de posicionar-se sobre la viabilitat de la llei d’amnistia, tal com va afirmar la portaveu del govern, Isabel Rodríguez, i ha reiterat el ministre de Cultura, Miquel Iceta. El diputat ha demanat esperar que Feijóo intenti la investidura per començar una eventual negociació per a la de Sánchez. Pel que fa a l’expresident Carles Puigdemont, Iceta ha apuntat que no li ha demanat cap reunió i que ell també pensa fer-ho.

Et pot interessar  Albiach, després de l'anunci de Sánchez: "És el moment d'acabar d'una vegada per totes amb el 'lawfare'"

Finalment, el ministre d’Universitats, Joan Subirats, ha dit que s’està “en un procés de negociació obert” i ha remarcat que hi ha “voluntat de trobar la possibilitat” de poder “mantenir el govern de coalició progressista”. “No puc respondre si en 80 dies hi haurà una llei d’amnistia perquè no ho puc preveure”, ha remarcat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut