Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

El PSOE no acceptarà ni el referèndum ni l’amnistia

Fonts del PSOE eviten detallar si ja han parlat amb Junts i defensen que també cal negociar amb les altres forces 

|

- Publicitat -

El ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha defensat que la negociació de la investidura del líder dels socialistes, Pedro Sánchez, s’ha de fer “amb discreció” i ha evitat donar-ne cap detall.

Tanmateix, fonts del PSOE avisen no acceptaran ni el referèndum ni l’amnistia, però que entenen que JxCat ha de fer plantejaments de màxims com a punt de partida. “Cal deixar-los digerir i ajudar-los a prendre decisions”, han deixat caure. Igualment, han confiat que no hi haurà “guerra civil” a Junts i han argumentat que seria “fatal” per al partit anar a una repetició electoral.

Publicitat

“La gent no ho entendria, no aconseguirien res”, han afirmat, i han remarcat que el PSC ha obtingut més suport que la suma d’ERC i Junts. “S’ha de llegir l’estat d’ànim de la gent”, apunten, i confien que no hi haurà repetició electoral. També han descartat que els republicans i JxCat s’entenguin per fer front comú.

De moment, han descartat explicar si ja han parlat amb Junts i han defensat no posar tant el focus en la formació de Carles Puigdemont perquè també cal negociar amb ERC, EH Bildu, PNB i BNG. Les mateixes fonts han opinat que cal deixar que els partits agafin perspectiva durant uns dies.

Et pot interessar  Independentistes i socialistes defensen la llei d'amnistia a l'Eurocambra i remarquen l'aval de la comissió de Venècia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut