Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El PSOE i el PSC celebren l’aval de les bases socialistes als acords d’investidura amb ERC i la resta de partits

Els dirigents socialistes ja veuen "a prop" la investidura, tot i no tenir garantit el suport de Junts

|

- Publicitat -

Optimisme a les files socialistes després que la consulta interna a les bases hagi donat llum verda als acords d’investidura tancats entre el PSOE i la resta de formacions, entre elles ERC. Un total de 172.600 militants, dels quals uns 12.000 eren del PSC, han estat cridats a votar per donar la seva opinió sobre els acords d’investidura en general; d’aquests, un 63,4% ha votat. El 87,13% del total dels votants del PSOE ha aprovat els pactes, mentre que per part del PSC ho han fet el 85,4%.

Aquests resultats han omplert de confiança el PSOE, que ja es veu a tocar de la investidura, tot i no haver tancat un acord amb Junts, imprescindible per a tenir els suports assegurats. El secretari d’Organització del PSOE, Santos Cerdán, que divendres va viatjar a Brussel·les per a reunir-se amb Puigdemont, ha celebrat els resultats “clars i contundents” de la consulta, afirmant que són “un fort aval” per al nou executiu que Sánchez vol configurar.

Publicitat

“La veu dels socialistes sona alta i clara cada vegada que el PSOE es troba davant d’una decisió important; els dirigents només podem actuar amb lleialtat al que ens demanen les bases”, ha declarat. D’altra banda, Cerdán ha lloat la “democràcia interna” del partit i ha recriminat al PP que no consultés a les seves bases cap dels “pactes de la vergonya” amb Vox.

Per part del PSC, la viceprimera secretària d’Organització i Acció Electoral del PSC, Lluïsa Moret, també ha aplaudit el suport que ha rebut la política de pactes de Pedro Sánchez per aconseguir la seva investidura, tot assenyalant que aquests resultats són “absolutament coherents” amb els de les eleccions espanyoles. Segons ha dit, en els comicis del 23 de juliol “una àmplia majoria” de catalans va expressar “el seu ‘no’ rotund a un govern de dretes i el seu ‘sí’ absolutament positiu a un govern progressista”. Ara, afegeix, a la consulta dels socialistes s’ha referendat “seguir treballant per aconseguir un govern progressista”.

Et pot interessar  Junts i BComú acusen Collboni d'actuar amb "frivolitat" arran d'una piulada de reacció a l'anunci de Sánchez
Publicitat

Opinió

Minut a Minut