Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El PSOE es treu la careta: insisteix que cap fet del 2017 es despenalitza i que no hi haurà referèndum

|

- Publicitat -

El ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha tret la careta al PSOE respecte de la reforma del delicte de malversació, confirmant les sospites que l’independentisme continuaria sent víctima de la repressió judicial espanyola. En una entrevista amb TVE, Bolaños ha afirmat que cap dels fets comesos el 2017 en el marc del procés independentista queda despenalitzat amb la reforma del Codi Penal, sinó més aviat el contrari, ja que ara es penalitzen amb els nous delictes, com és el de desordres públics agreujats o el desviament pressupostari irregular.

“Sobre els fets provats de la sentència del procés, no hi ha cap fet dels que es van cometre el 2017 que quedi despenalitzat. Tots ells estan ara penalitzats amb uns nous delictes com és el de desordres públics agreujats o el desviament pressupostari irregular”, ha assegurat el ministre el matí d’aquest dimarts, 13 de desembre, en una entrevista a TVE. Bolaños ha defensat que és “lògic que ERC digui que no se li aplica el Codi Penal”, però ha negat que la nova malversació deixi fora l’1-O. “Haurà de ser el Suprem qui hagi de comprovar o decidir si s’escau la revisió de penes”, ha subratllat. Bolaños reitera que la modificació del Codi Penal té com a objectiu “homogeneïtzar-lo amb Europa”, tot remarcant que la nova malversació serà “pitjor” per als corruptes.

Publicitat

D’altra banda, el titular de Presidència ha respost la proposta de referèndum d’ERC, mostrant-se molt contundent i demostrant també el veritable esperit del PSOE. Així, Bolaños ha assegurat que no n’hi haurà referèndum “en cap cas”: “Ni per la via pactada ni per l’unilateral”, ha etzibat. Segons el ministre, un referèndum a Catalunya només “cronificaria el conflicte” i, fent gala de la línia de pensament del seu partit, ha rebutjat aquesta “solució divisiva” que és “contrària a la Constitució”.

Et pot interessar  Aragonès nega que s'hagi coordinat amb el PSOE: "La data del 12-M l'han escollit els que han tombat els pressupostos"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut