Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El PSOE es fa el valent i avisa que únicament negociarà un acord per a un govern “de quatre anys”

Els socialistes insisteixen que no volen un acord "d'investidura", sinó "de legislatura" per a poder governar durant 4 anys

|

- Publicitat -

El calendari electoral per a la investidura de Pedro Sánchez, i unes hipotètiques noves eleccions el gener en cas que aquesta falli, està en marxa fins i tot abans del nyap del debat d’investidura del candidat popular Alberto Núñez Feijóo. Tant el PSOE com Sánchez tenen clar que els partits independentistes catalans tenen la clau de la governabilitat espanyola perquè el seu projecte “progressista” arribi a bon port; tanmateix, els socialistes es mostren reticents a satisfer les demandes, la majoria d’elles històriques, que fan ERC i Junts a canvi del seu suport indispensable a la investidura de Pedro Sánchez.

Així ho ha reiterat el portaveu del PSOE al Congrés, Patxi López, quan aquest dimarts ha recordat que el PSOE no vol un acord “d’investidura”, sinó “de legislatura”, que els permeti governar durant quatre anys. Després de desmarcar-se de l’informe jurídic sobre l’amnistia que ha preparat Sumar i que presentarà aquesta tarda, així com després d’evitar parlar obertament d’una llei d’amnistia, els socialistes es fan els valents insistint que l’acord per aquesta legislatura és l’únic que negociaran.

Publicitat

Les converses amb els grups parlamentaris s’obriran de forma oficial la setmana que ve, mentre que aquesta setmana serà una “presa de contacte” prèvia a la negociació de “continguts concrets”, els quals es negociaran a partir de la vinent setmana,, segons ha concretat López. El PSOE es reunirà dimecres amb ERC i divendres Junts.

López s’ha alineat d’aquesta manera amb les reflexions del portaveu del PNB, Aitor Esteban, que després de la reunió amb Pedro Sánchez ha recordat que cal parlar de “com funcionarà” la legislatura perquè el fet que totes les votacions depenguin del ‘sí’ de tots els grups que han de donar suport a la investidura complica l’equació i pot posar en risc l’estabilitat.

Et pot interessar  El govern espanyol amenaça amb recursos al TC contra les lleis de memòria històrica dels governs del PP i Vox
Publicitat

Opinió

Minut a Minut