Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El PSOE es desmarca de la querella de Sumar contra el CGPJ pel seu posicionament sobre l’amnistia

Bolaños i Alegría matisen que és una "decisió d'un partit que no és el PSOE", subratllant que aposten pel diàleg per renovar el consell i retornar-li "el prestigi"

|

- Publicitat -

Primers desacords en el si del nou govern espanyol, format pel PSOE i la coalició de Sumar. Aquest divendres, Sumar ha anunciat que es querellarà contra el president i nou vocals del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), pel posicionament que van emetre contra de la llei d’amnistia quan la norma ni tan sols s’havia enllestit o registrat formalment, i que va motivar manifestacions populars més severes. Un moviment que el PSOE ha deixat ben clar que no comparteix, i del qual se n’ha volgut distanciar el màxim possible.

En una roda de premsa celebrada aquest divendres, el ministre de Presidència i Justícia, Félix Bolaños, ha marcat la distància entre el PSOE i Sumar per querella que Sumar presentarà aquest divendres al Tribunal Suprem. Bolaños ha matisat que la decisió, tot i ser d’una  “força política amb la qual compartim govern de coalició” és “una decisió d’un partit que no és el PSOE”, subratllant que els socialistes aposten pel “diàleg” com a via per renovar el consell i retornar-li “el prestigi” després de cinc anys de mandat caducat.

Publicitat

D’altra banda, la portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, s’ha expressat en la mateixa línia que Bolaños durant una entrevista a la SER. “Si ells (Sumar) entenen que aquest és el millor camí jo l’únic que puc dir és que és una decisió d’un partit polític. Aquí, el que és fonamental i nuclear és demanar al PP que surti d’aquesta posició de radicalitat i torni al camí de la constitucionalitat. El CGPJ farà cinc anys que té el seu període caducat”, ha recordat Alegría.

Sumar presentarà aquest divendres una querella contra el president del CGPJ, Vicente Guilarte, i contra nou vocals de l’òrgan en considerar que podrien haver comès un delicte de prevaricació amb la seva decisió de convocar un ple extraordinari del qual en va sortir una declaració institucional criticant una eventual llei d’amnistia. De fet, recorden que en el moment en què el CGPJ es va posicionar la proposta de llei encara no s’havia registrat ni fet pública.

Et pot interessar  Illa afirma que Sánchez està d'acord amb millorar el finançament autonòmic, malgrat que rebutja les propostes de l'independentisme

Bolaños, que aquest divendres es reunirà amb el Guilarte per primera vegada després de ser designat ministre de Justícia, ha destacat que el seu objectiu és retornat la “normalitat institucional” a la magistratura. “El que m’agradaria i el que faré els anys vinents és intentar resoldre les coses amb diàleg, s’ha obert una nova etapa”, ha manifestat abans d’apostar per establir “ponts” amb el poder judicial.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut