Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Sumar es querellarà contra el president del CGPJ i nou vocals pel seu posicionament sobre l’amnistia

Consideren que el CGPJ ha comès un delicte de prevaricació en convocar un ple extraordinari i rebutjar frontalment la llei d'amnistia abans que es registrés

|

- Publicitat -

Ofensiva de Sumar contra el president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Vicente Guilarte, i nou vocals de l’òrgan, arran del posicionament que el consell va expressar sobre la llei d’amnistia i els encausats del Procés. Així, la coalició presentarà aquest divendres davant el Tribunal Suprem una querella contra el president i els nou vocals del CGPJ.

La coalició progressista, que forma part del Govern espanyol amb cinc ministeris, considera que els magistrats podrien haver comès un delicte de prevaricació amb la seva decisió de convocar un ple extraordinari per a rebutjar la llei d’amnistia, del qual en va sortir una declaració institucional criticant l’eventual llei de perdó. Tanmateix, recorden que en el moment en què el CGPJ es va posicionar la proposta de llei encara no s’havia registrat ni fet pública, ja que el text continuava negociant-se entre el PSOE, ERC i Junts.

Publicitat

En el seu posicionament sobre l’amnistia, que va fer-se públic el dilluns 6 de novembre, el ple del CGPJ mostrava la seva “preocupació i desolació intensa” per la “degradació” o, fins i tot, “abolició” que suposaria per l’estat de dret a Espanya una llei general de perdó. “Confondre l’interès d’Espanya amb l’interès del president del govern en funcions per evitar la formació hipotètica de governs de partits d’una ideologia diferent de la seva és una cosa manifestament incompatible amb l’alternança política”, alertaven.

Et pot interessar  El president del Senat redobla l'enfrontament per l'amnistia i acusa la Mesa del Congrés d'usurpar funcions als diputats
Publicitat

Opinió

Minut a Minut