Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El PSOE descarta que el PNB presideixi el Congrés i opta per mirar dins el partit

La vicepresidenta primera en funcions defensa que hi ha "negociacions discretes constants" per assolir la "majoria progressista" al Congrés

|

- Publicitat -

Només falten tres dies per a la constitució del Congrés de Diputats de Madrid, i encara es manté la incògnita de presidirà la cambra baixa, després que la fins ara presidenta, Meritxell Batet, renunciés al càrrec. Una de les últimes propostes per a la presidència de la Mesa l’ha feta Coalició Canària, que ha posat damunt la taula que sigui el PNB qui presideixi l’òrgan. No obstant això, la vicepresidenta primera en funcions, Nadia Calviño, ha tancat la porta a aquest escenari, tot insistint que ha de ser una persona del PSOE qui presideixi la Mesa.

“Hauria de ser una persona del PSOE“, ha assenyalat la titular d’Economia en una entrevista a TVE aquest dilluns, 14 d’agost. La vicepresidenta ha afirmat que hi ha “negociacions constants”, les quals ha defensat que siguin “discretes” per arribar a bon port i reflecteixin la “majoria progressista”. “En general, a la vida política espanyola, no ve malament una mica de discreció i sobretot diàleg intens entre tots els grups polítics”, ha dit Calviño, que ha indicat que l’objectiu és “conformar una Mesa que reflecteixi la pluralitat i la majoria progressista que va sortir de les urnes”.

Publicitat

La vicepresidenta en funcions no ha volgut contemplar un escenari de repetició electoral, perquè ha considerat que no és “desitjable”. El pròxim 17 d’agost, els vots  d’ERC i Junts seran claus, i mentre els republicans han optat per endurir les negociacions, els de Junts han preferit tancar-se i mantenir l’hermetisme de les converses.

Pel que a la seva candidatura per presidir el Banc Europeu d’Inversions, Calviño ha assegurat que “és una molt bona notícia per Espanya que puguem presentar una candidatura forta”

Et pot interessar  La Moncloa rebutja el 'cara a cara' de Sánchez amb Puigdemont: "El candidat és Illa"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut