Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024
Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024

El PSC veu factible un acord pels pressupostos, però vol que sigui el Govern el que “encaixi” les seves propostes amb les dels comuns

|

- Publicitat -

A finals de desembre, l’executiu de Pere Aragonès va rebre les propostes del PSC pel projecte pressupostari, i ara que les festivitats nadalenques acaben, el Govern català ha reprès les negociacions de cara l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat per aquest 2023, després de no haver assolit l’objectiu d’aconseguir uns comptes abans que acabés l’any 2022. El PSC manifesta ara que veu factible un acord, però que ha de ser el Govern el que encaixi les propostes dels socialistes amb les ja acordades amb els comuns, algunes de les quals xoquen entre elles, com ara en matèria fiscal o projectes com el macrocomplex turístic del Hard Rock.

La portaveu dels socialistes al Parlament, Alícia Romero, ha afirmat que el seu grup està “en disposició de signar com més aviat, millor”, després d’haver-se trobat aquest dilluns al matí amb la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i d’Economia, Natàlia Mas Guix, en una nova reunió pels comptes. La portaveu defensa la postura del seu partit, segons la qual les seves propostes són “de sentit comú, acceptables i raonables” i ha apuntat que correspondrà a l’executiu encaixar-les amb l’acord que ja va signar amb els comuns en cas que hi hagi algun “desequilibri”. Els socialistes continuen centrant-se en projectes com el Hard Rock, l’ampliació de l’aeroport del Prat o la B-40, argumentant que no forcen a desbloquejar-los d’una manera concreta, sinó que volen el compromís de treballar aquests projectes i fer propostes. També exposen que, per la seva part, ja han renunciat a algunes demandes i que les seves són “acceptables” per ERC.

Publicitat

La reunió d’aquest dilluns, 2 de gener, només ha servit perquè l’executiu català retornés les propostes que el PSC va presentar el 28 de desembre, així com per programar dues noves reunions, que tindran lloc el pròxim dimecres i dijous. L’objectiu final del partit de Salvador Illa és que la setmana que ve hi hagi un acord i iniciar els tràmits per a tenir uns comptes aprovats durant el primer trimestre de l’any.

Et pot interessar  S'aprova automàticament el pressupost de l'Ajuntament de Barcelona per al 2024
Publicitat

Opinió

Minut a Minut