Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

El PSC mou peça i envia un document amb els punts que exigeix a canvi del suport als pressupostos

|

- Publicitat -

La negociació pels pressupostos de la Generalitat del 2023 continua, ara centrada en les converses que el PSC i el Govern han mantingut recentment. En el seu últim moviment, el PSC ha fet arribar al president de l’executiu català, Pere Aragonès, un document amb tots els punts que el projecte pressupostari ha d’incloure si vol comptar amb el suport dels socialistes. Així ho ha anunciat la portaveu del grup parlamentari PSC-Units, Alícia, Romero, que ha defensat que són propostes de “sentit comú”.

El document dels socialistes, que consta de 26 pàgines, recull diferents mesures econòmiques de cara l’any 2023, entre elles augmentar en 691 milions d’euros el sostre de despesa dels pressupostos, que ara mateix l’executiu d’ERC fixa en 33.113 milions d’euros, incrementar fins a 200 milions d’euros la partida per a reindustrialització i dedicar 180 milions d’euros a renovables, segons recull l’ACN. Tanmateix, ja a la primera pàgina, el PSC deixa clara la seva voluntat de desbloquejar el projecte del Hard Rock i d’ampliar l’aeroport del Prat, que inclouen a l’apartat de “prosperitat econòmica”, malgrat les crítiques que ambdós projectes han rebut.

Publicitat

Algunes de les propostes dels socialistes xoquen frontalment amb les dels comuns, amb qui el Govern havia tancat un acord setmanes abans. Davant aquesta situació, la portaveu del PSC, en línia amb el que Illa va expressar ahir, ha indicat que l’única responsabilitat recau en Aragonès, per haver pactat propostes sense consultar-les abans amb el PSC. “Volem rescatar Catalunya, però no Aragonès. Esperem que sigui responsable i s’avingui a acceptar les nostres propostes”, ha avisat Romero.

“No ens adherirem als seus pressupostos”, ha reiterat la portaveu, que a més ha deixat clar que els socialistes volen que en l’acord de pressupostos també consti que la Generalitat “garantirà el seu compromís amb la seguretat jurídica i l’ordenament, amb respecte al marc legal vigent i no incorporant al pressupost cap partida que el contravingui augmentar el sostre de despesa”.

Et pot interessar  Aragonès viatja aquest dimecres a Belfast per reunir-se amb la primera ministra d'Irlanda del Nord

Els socialistes preveuen reprendre les converses amb el Govern la setmana que ve. Romero ha defensat que les seves propostes són “de sentit comú” i ha apressat el president Pere Aragonès a “signar” un pacte “amb la màxima celeritat”.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut