Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El PSC s’imposaria a les forces independentistes en les pròximes eleccions, segons el CEO

ERC i Junts serien la segona i tercera força, respectivament, mentre que la CUP seria entre la quarta i la cinquena

|

- Publicitat -

Els partits independentistes perden força de cara les pròximes eleccions, mentre que el PSC augmentaria el nombre de diputats i guanyaria els comicis, segons l’última enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) publicada aquest dimecres, 5 d’abril. Els socialistes passarien dels 33 diputats que tenen actualment a obtenir-ne entre 34 i 40, mentre que ERC, que ara en té 33, es col·locaria com a segona força, obtenint entre 29 i 34. Junts també veuria disminuir el seu nombre d’escons, passant dels 32 que té actualment a obtenir-ne entre 22 i 28. Finalment, la CUP, que seria entre la quarta i cinquena força, passaria de tenir 9 diputats a tenir-ne entre 8 i 12.

Una dada interessant que recull l’última enquesta del CEO és la intenció de vot. L’estudi revela que aquesta és inferior per al PSC, ERC i el PP a la que hi havia el passat mes d’octubre, quan va publicar-se l’anterior enquesta, la qual atorgava als partits 35-41, 30-36 i 11-16 diputats, respectivament. El grup de Junts, en canvi, és l’únic que ha vist augmentar la intenció de vot; a l’octubre, quan van sortir del Govern, el CEO atorgava als de Laura Borràs entre 19 i 24 diputats, mentre que en aquesta enquesta els dona entre 22 i 28, uns resultats molt similars als de l’enquesta de juliol.

Publicitat

Respecte als altres grups parlamentaris, el PP pujaria la seva força, obtenint entre 8 i 12 diputats, igual que la CUP, i una xifra elevada en comparació amb els 3 que té actualment. Els comuns es situarien com a sisena força política, amb una forquilla d’entre 7 i 12 diputats, molt similar a la xifra actual de 7 diputats.

Et pot interessar  Puigdemont farà cada dia un míting a Argelers i posarà 5 o 6 busos per portar-hi els assistents

Les bones notícies és que el grup d’extrema dreta de Vox veuria disminuir la seva força, ja que obtindria entre 7 i 10 diputats (actualment en té 11). D’altra banda, Cs ha quedat sentenciat mort en aquesta última enquesta del CEO, que li atorga entre 0 i 5 diputats.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut