Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El PSC pressiona Junts amb els PGE: “Si no s’aproven, els comptes del Govern són paper mullat”

|

- Publicitat -

La portaveu del PSC-Units, Alícia Romero, ha afirmat que a hores d’ara estan “tots els escenaris estan oberts” pel que fa al seu posicionament de cara als pressupostos de la Generalitat per al 2022, però ha avisat que els comptes presentats pel conseller Jaume Giró aquest dimarts no els agraden. Ha explicat que treballaran esmenes per intentar millorar els pressupostos i ha recordat que la presentació d’esmenes a la totalitat no acaba fins al 22 de novembre al matí. Entre els aspectes que no agraden als socialistes hi ha la inversió prevista en atenció primària, indústria, educació o universitats. Romero ha lamentat que l’executiu no els ha trucat i s’ha queixat que el Govern tingui com a soci preferent la CUP, que és “desestabilitzadora”.

D’altra banda, la portaveu del PSC-Units ha emplaçat JxCat a replantejar la seva esmena a la totalitat als pressupostos generals de l’Estat (PGE). Això no és cap condició perquè els socialistes facilitin la tramitació dels comptes, ja que el PSC insisteix que són carpetes separades, però Romero creu que seria un gest de “coherència” que ho fessin. “Si no s’aproven els PGE, els comptes de la Generalitat són paper mullat; per coherència haurien de fer un replantejament a la seva esmena a la totalitat”, ha afegit.

Et pot interessar  El PSOE i la Moncloa obvien l'advertència de Puigdemont i reclamen un govern d'Illa encara que sigui en minoria
Publicitat

Opinió

Minut a Minut