Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El PSC pressiona el Govern a aprovar els pressupostos dimecres vinent “en temps i forma”: “Mantenim la mà estesa”

|

- Publicitat -

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, ha assegurat que el Govern podria aprovar els pressupostos el dia 2 de novembre i l’insta a fer-ho. “Encara té temps la setmana vinent per aprovar-los en temps i forma”, ha assenyalat. Romero ha afirmat que el PSC manté “la mà estesa” al president de la Generalitat, Pere Aragonès, “per poder dialogar i, si s’escau, pactar uns pressupostos”. D’altra banda, ha avançat que els socialistes han demanat al president de la comissió de l’Estatut del Diputat, Jaume Alonso Cuevillas (Junts), que convoqui la comissió per determinar si l’actitud del diputat de Junts Francesc de Dalmases incompleix el codi de conducta. “Si el president no la convoca, haurem d’estudiar alternatives”, ha dit.

Romero ha assegurat aquest dimarts en una roda de premsa al Parlament que ni ERC, ni la consellera d’Economia, Natàlia Mas Guix, ni Aragonès ha trucat el PSC per parlar dels comptes de la Generalitat. “No tenim cap via oberta amb ERC per negociar els pressupostos”, ha sostingut.

Publicitat

Pel que fa al cas Dalmases, segons la portaveu, el PSC “està compromès en què es prenguin les mesures oportunes” i ha avançat que si Cuevillas no convoca la comissió s’hauran d'”estudiar alternatives perquè es convoqui, a través de la Mesa o al ple”. “Cuevillas sap que és una actitud que els grups han reprovat i no convocar-la no entra dins dels paràmetres democràtics”, ha dit.

Romero també ha assegurat que és el mateix Dalmases qui “ha de decidir què fa amb la seva acta de diputat”. “Té tota la capacitat de decidir i de dimitir, està en les seves mans. Mentre no ho faci s’ha d’analitzar la seva actuació i les conseqüències”, ha conclòs.

Et pot interessar  Els treballadors del Govern a l'exterior reclamen l'equiparació: “Demanem drets tan bàsics com una baixa per maternitat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut