Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

El PSC no té clar el seu vot en el decret de sequera: “Hi ha aspectes que no ens agraden”

Alícia Romero lamenta que la cimera de l’aigua no s’hagi fet abans que el Govern aprovi el decret sobre la qüestió

Agències 17/03/2023
La portaveu del PSC, Alícia Romero, en roda de premsa des del Parlament Data de publicació: divendres 17 de març del 2023, 12:35 Localització: Barcelona Autor: Maria Pratdesaba

La portaveu del PSC, Alícia Romero, ha explicat que la seva formació encara no ha decidit quin serà el seu vot sobre el decret llei de sequera. “Hi ha aspectes que no ens agraden, veurem si tenim garanties de poder-lo millorar”, ha dit. La previsió és que el Parlament voti el decret al ple del Parlament de dimecres que ve.

El PSC ha lamentat “la falta d’actitud proactiva” per part del Govern i, en una roda de premsa, Romero s’ha queixat que la cimera dels grups parlamentaris no s’hagi fet abans que el Govern aprovi el decret. “No volem adherir-nos al que fa el Govern, volem negociar”, ha reblat la portaveu. De totes maneres, Romero ha dit que el seu grup “es posa a disposició del que calgui” per poder arribar a un acord sobre la qüestió.

Romero ha afirmat que el seu grup ja va traslladar les disconformitats sobre el decret a la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, en una reunió la setmana passada. “Hi ha una predisposició per part seva”, ha considerat Romero, tot insistint que la cimera de l’aigua “ha arribat tard”, ja que el tema “és urgent i ens porta a una situació preocupant”. I és que, segons Romero, si el Govern no parla amb els grups abans d’aprovar decrets “dificulta més” un vot favorable del PSC en cas d’estar en desacord amb alguns dels punts.

La portaveu dels socialistes ha recordat que el seu partit ha enviat al Govern cinc documents amb propostes per fer front a la crisi de sequera, però ha reiterat que aquestes mesures no són suficients per “donar resposta” a la situació actual. Romero ha insistit que la seva formació “ha estat crítica” amb la gestió del Govern i ha lamentat la reducció del pressupost de l’Agència Catalana de l’Aigua. “No haver fet res en la darrera dècada ens ha portat a la situació actual”, ha reblat.

Romero ha afegit que el seu grup es posa a disposició del Govern per prendre “les mesures urgents necessàries”, però ha avançat que no està previst que Salvador Illa, cap de l’oposició, es reuneixi amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, abans de la votació del decret dimecres que ve.