Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El PSC no assistirà a la cerimònia d’entrega de la Medalla d’Honor al Parlament

|

- Publicitat -
El PSC no assistirà a la cerimònia d’entrega de la Medalla d’Honor del Parlament d’aquest divendres 10 de setembre que enguany reconeixerà els represaliats independentistes en la causa general contra el procés. Així ho ha explicat la portaveu del partit al Parlament, Alícia Romero, que ha dit que la decisió de Laura Borràs d’atorgar aquest reconeixement només pretén “dividir”. “Ho respectem i respectem a les persones que se’ls hi farà la condecoració però no ens sembla de rebut i ens dol que no puguem anar a aquest acte perquè no representa tots els catalans”, ha assegurat.
Així mateix, la portaveu socialista creu que la Medalla d’Honor s’hauria pogut atorgar a “altres col·lectius que han treballat per a tots”.  Aquestes afirmacions, encara que més tímides que la proposta de Garriga de premiar la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, tenen un enfocament que no acaba de resultar clar, ja que no ha especificat quins han estat els col·lectius que han treballat “per a tots”.
El PSC considera que amb aquest reconeixement als represaliats del procés, els independentistes aposten un cop més per “dividir” en lloc de buscar “coses que uneixin”. “S’entesten en posar temes damunt la taula que ens separen”, ha dit Romero. La portaveu dels socialistes a la cambra catalana ho ha dit en roda de premsa al Monestir de les Avellanes, on el partit ha celebrat un acte del “Govern alternatiu”.
Et pot interessar  Illa crida els socialistes a la "resistència" i a "dir no a la política que deshumanitza l'adversari"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut