Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

El PSC nega haver assolit cap primer acord amb el Govern pels pressupostos de 2023

|

- Publicitat -

El PSC i el Govern de Pere Aragonès s’han reunit un total de 15 vegades ja, que sumaran 17 amb les reunions programades pels pròxims dimecres i dijous, per negociar els pressupostos del 2023 i el suport dels socialistes als comptes. El passat dilluns, 2 de gener, els de Salvador Illa manifestaven “estar en disposició de signar un acord com més aviat millor”, tot i que instava l’executiu català a “encaixar” el mateix les propostes del PSC i els comuns, moltes de les quals xoquen entre elles. Hores després, ell Govern afirmava en un comunicat haver acceptat el 87% dels punts que demanaven els socialistes. Ara, però, la portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, ha negat que s’hagi assolit cap mena d’acord, segons ha revelat de forma contundent en una entrevista a El Nacional.

“No hi ha cap acord amb el Govern, ni un primer, ni parcial, ni cap acord” ha etzibat Romero durant l’entrevista, on també ha advertit que “dir que hi ha acord” suposa “trencar ponts i confiances”. La portaveu ha afirmat que si bé s’ha avançat en les negociacions, per ara no hi ha cap acord, tot afegint que espera que ERC “rectifiqui”. “Quan no estem d’acord perquè has citat aquesta xifra per sobre i que no ens encaixa, que facis una nota de premsa unilateralment és lleig. Hauríem de generar confiances”, s’ha queixat.

Publicitat

Romero afirma que l’executiu d’Aragonès no ha comunicat al PSC “quines són les mesures que han acceptat, si són amb xifres o sense xifres”, però també diu que encara queda “molt camí per recórrer”. L’objectiu final del PSC és que, a partir de les negociacions, el Govern acabi cedint a les seves demandes: “Negociar vol dir cedir, i això vol dir acceptar coses que no faries si tinguessis 70 diputats, però en tens 33” ha reblat.

Et pot interessar  Vilagrà, sobre l'intent de l'Audiència d'aturar l'amnistia: "No és cap sorpresa"

Malgrat l’ofensa provocada al PSC arran del comunicat, Romero assegura que el PSC “hi és perquè hi hagi pacte”, perquè vol que Catalunya tingui pressupostos.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut