Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El PSC nega fer xantatge al Govern en les negociacions però insisteix en els projectes del Hard Rock, la B-40 i l’aeroport

|

- Publicitat -

El PSC nega estar fent cap “xantatge” al Govern en les negociacions per arribar a un acord pels pressupostos. És la resposta que la portaveu dels socialistes, Alícia Romero, ha donat a la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, que el passat dilluns, 16 de gener, va acusar-los d’estar fent xantatge per tal de desbloquejar projectes polèmics, com són el Hard Rock, el Quart Cinturó o l’ampliació de l’aeroport del Prat, a canvi del seu suport als comptes. Romero, per la seva banda, ha insistit en aquests projectes, assegurant que “no demanen la lluna” i instant l’executiu d’Aragonès a “cedir” en les negociacions si vols aprovar els comptes, al·legant que no té majoria i que només compta amb 33 diputats.

Els socialistes es mostren contundents i tossuts defensant la seva proposta, la qual titllen “de mínims”, però que implica desbloquejar una sèrie de projectes que el Govern, així com altres grups polítics, tenen com a línies vermelles, i que en anteriors vegades ja s’ha demanat deixar de banda. Així i tot, els socialistes insisteixen que són projectes que la majoria del país aprova, i que són els republicans els que estan en minoria. En aquesta línia, Romero ha apuntat que al Govern “li falla el sentit de la realitat” perquè “un suport tan baix l’obliga a seure, a negociar i a cedir”, i que el PSC ja ha fet un exercici de “priorització” en la proposta presentada.  A més, li ha recordat a ERC que pot buscar el suport d’altres formacions, com JxCat, si no vol acceptar les seves demandes.

Publicitat

La portaveu del PSC ha tret pit de les demandes dels socialistes, assegurant que estan fent “un acte de fe” amb l’executiu, perquè a hores d’ara encara no han vist el projecte de pressupostos per programes, amb el detall dels comptes. Sobre la relació amb ERC, Romero ha negat que el seu grup se senti “menystingut” pels republicans, però ha revelat que comentaris com les acusacions de xantatge, o de tenir la mirada en el passat pel tipus de projectes que defensen, els “dolen”.

Et pot interessar  Jové i Wagensberg entren a la llista d'ERC per al 12-M junt amb Capella, Elena, Vilagrà, Campuzano i Verge
Publicitat

Opinió

Minut a Minut