Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

El PSC i la Moncloa es renten les mans de la reunió Puigdemont-Díaz

El PSC es desvincula de la reunió entre Puigdemont i Díaz dient que "és una iniciativa de Sumar" que "no compromet els socialistes en res"

|

- Publicitat -

La reunió entre el president a l’exili, Carles Puigdemont, i la vicepresidenta segona del govern espanyol en funcions i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha agafat per sorpresa, especialment a la Moncloa i el PSC, que s’han afanyat a desvincular-se d’aquesta trobada. El PSOE ha estat el primer a rentar-se les mans i assegurar que la reunió entre els dos dirigents polítics ha estat en nom de Sumar i no pas de l’executiu espanyol. Després ho ha fet el PSC, insistint que “és una iniciativa de Sumar” que “no compromet els socialistes en res”.

La portaveu del PSC, Èlia Tortolero, ha assegurat que la reunió d’aquest dilluns entre Yolanda Díaz i Carles Puigdemont, “és una iniciativa de sumar” que “no compromet els socialistes en res”, però que, tanmateix, respecten. Tortolero ha defensat “el camí del diàleg i el marc de la Constitució” a l’hora d’arribar a pactes amb la resta de formacions per tal d’investir el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, com a president del govern espanyol. “Seran els dos pilars bàsics”, ha insistit. També ha receptat “discreció” i ha afirmat que “el PSC treballa més del que explica” per aconseguir investir Sánchez, que és el que “els catalans van dir que volen” a les urnes el passat juliol, ha considerat.

Publicitat

L’oposició al govern espanyol en funcions, formada pel PP i Vox, per la seva banda, també ha comentat la reunió entre els dos polítics. El vicesecretari de Cultura i portaveu de la campanya del PP, Borja Sémper, ha criticat aquest dilluns la reunió, la qual, al seu criteri posa en risc la “igualtat dels espanyols”.

Segons Sémper, Yolanda Díaz actua pel “mandat” del president espanyol, Pedro Sánchez, per fer possible la seva investidura. “El govern d’Espanya s’ha desplaçat a Brussel·les per reunir-se amb un pròfug de la justícia” per “conformar un govern”, un fet que “no és normal”, ha dit. Sémper ha afirmat que la reunió demostra que Pedro Sánchez “actua sense pensar en el conjunt dels espanyols”. “Hi ha uns interessos personals i polítics de Puigdemont i uns altres de Sánchez”, ha dit, “i d’això és del que estan parlant”.

Et pot interessar  Puigdemont manté una reunió amb la direcció de Foment del Treball a Perpinyà

L’extrema dreta de Vox també ha mostrat el seu rebuig a la trobada. El líder del partit ultradretà, Santiago Abascal, ha considerat “extremadament greu” la reunió entre Puigdemont i Díaz: “Avui el govern d’Espanya està assegut amb un pròfug de la justícia”, cosa que “no passa enlloc del món on es respecti la legalitat i la dignitat dels ciutadans”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut