Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El PSC i Guanyem Badalona permetran que Albiol sigui alcalde per no cedir en les negociacions

|

- Publicitat -

Guanyem Badalona i el PSC veuen difícil arribar a un acord que impedeixi que el líder del PP a l’Ajuntament, Xavier García Albiol, aconsegueixi l’alcaldia de la ciutat. A poques hores pel ple d’investidura del nou batlle de Badalona, les converses entre la confluència d’esquerres i els socialistes es troben en punt mort pel desacord sobre com repartir-se l’alcaldia. El PSC proposa dividir-la en un any i mig per a Rubén Guijarro i un any i mig per a Dolors Sabater, però Guanyem Badalona demana sis mesos més perquè els socialistes ja han governat prop d’un any des del juny passat, quan Àlex Pastor va ser investit.

En aquella ocasió, la retirada in extremis de la candidatura de Sabater i el suport del seu grup a Pastor van impedir que Albiol, que té majoria simple al consistori, repetís com a alcalde –ho va ser del 2011 al 2015–. Si no hi ha un acord abans del ple d’aquest dimarts, el dirigent popular serà investit com a candidat amb més vots a les passades eleccions.

Publicitat

Les converses entre Guanyem Badalona i el PSC continuen aquest matí, tot i que no hi ha hagut cap reunió. Fonts de la negociació expliquen que “els ponts estan trencats” i, per tant, veuen complicat aconseguir un acord d’investidura. Aquest acord passa ara perquè alguna de les dues formacions renunciï a aquests sis mesos de mandat.

Et pot interessar  El PSOE i la Moncloa obvien l'advertència de Puigdemont i reclamen un govern d'Illa encara que sigui en minoria
Publicitat

Opinió

Minut a Minut