Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El PSC i els comuns se sumen a rebutjar la decisió de la JEC durant el ple del Parlament

|

- Publicitat -
El grup PSC vol que el Parlament aprovi una proposta de resolució que insta la Mesa del Parlament a considerar la possibilitat d’interposar un recurs al Tribunal Suprem contra la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d’inhabilitar el president de la Generalitat, Quim Torra. PSC-Units demanarà que el text registrat avui mateix se sotmeti a la votació del ple extraordinari d’aquest dissabte. La proposta de resolució també constata que les causes de cessament del president o presidenta de la Generalitat estan contemplades a l’Estatut i a la llei de Presidència. I afegeixen que les causes de pèrdua de la condició de diputat estan regulades al reglament del Parlament. Els socialistes no es pronuncien de manera explícita sobre si s’ha d’aplicar la decisió de la JEC sobre Torra. PSC-Units no votarà a favor de la proposta de resolució conjunta dels independentistes.
El text de PSC-Units constata que no és encara ferma la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra Torra i que, per tant, pot ser objecte de recurs davant la sala segona del Tribunal Suprem.

Els socialistes no votaran a favor de la proposta de resolució registrada per JxCat, ERC i la CUP que rebutja la decisió de la JEC i ratifica Torra com a president de la Generalitat i com a diputat.

Pel que fa als comuns, han registrat aquest dissabte una proposta de resolució que rebutja la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d’inhabilitar el president de la Generalitat, Quim Torra, perquè “s’ha extralimitat en les seves funcions”. Els comuns també demanaran que el text se sotmeti a votació al ple extraordinari que se celebra avui al Parlament. Segons els comuns, la resolució de la JEC “vulnera l’Estatut i el reglament del Parlament, que estableix les causes d’inhabilitació dels diputats i diputades, quan hi ha pendent una sentència ferma del Tribunal Suprem (TS)”. D’altra banda, el text dels comuns considera que la resolució de la JEC “forma part de l’estratègia de la dreta i l’extrema dreta per interferir en el debat d’investidura que s’està realitzant al Congrés”.
Encara sobre el cas de Torra, els comuns refermen que “qualsevol decisió sobre la Presidència de la Generalitat s’ha de fer amb respecte escrupolós a l’Estatut i al Parlament”.

Et pot interessar  Puigdemont amenaça de retirar el suport a Sánchez “si Illa fa un Collboni” després del 12-M

I el text també mostra el rebuig a la decisió de la JEC d’inhabilitar Oriol Junqueras com a eurodiputat “vulnerant” la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) i les competències del Parlament Europeu.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut