Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

El PSC fuig d’estudi i evita valorar l’actuació policial del Marroc

Els socialistes no condemnen la inhumana actuació de les autoritats marroquines

Redacció 27/06/2022
La portaveu del PSC, Èlia Tortolero (PSC), a la seu del partit Data de publicació: dilluns 27 de juny del 2022, 14:23 Localització: Barcelona Autor: Sílvia Jardí

El PSC ha tornat a maquillar les vergonyes de l’Estat espanyol després de la massacre a la frontera amb Melilla. En comptes de condemnar la brutalitat de les autoritats marroquines —que han deixat 37 morts— ha evitat entrar en valoracions i s’ha limitat a lamentar els fets.

La portaveu del PSC, Èlia Tortolero, ha expressat que el que s’està vivint a la zona és “un autèntic drama” i ha criticat que hi hagi “màfies que s’aprofiten de la desesperació de la gent”. Ha apuntat que la cimera de l’OTAN a Madrid és “un bon moment” per posar-ho damunt la taula i que “la solució” passa per “ajudar els països del Sahel a desenvolupar-se socialment i econòmicament”.

Així, els socialistes decideixen no sumar-se a les crítiques contra el president espanyol, Pedro Sánchez, qui ha considerat “ben resolta” l’actuació de les autoritats marroquines contra les prop de 2.000 persones que intentaven accedir a la ciutat, amb antidisturbis i gasos lacrimògens.