Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Esbroncada de la premi Nobel sahrauí Aminatou Haidar a Pedro Sánchez per la massacre de Melilla

|

- Publicitat -

La massacre a la frontera de Melilla amb el Marroc en mans dels antidisturbis marroquins ha despertat la indignació d’organitzacions internacionals, jutges i d’activistes de tot el món. Hi ha 37 víctimes mortals, segons les ONG locals.

Com explica Público, les organitzacions de magistrats Jutgesses i Jutges per la Democràcia (JJpD) i la Unió Progressista de Fiscals (UPF) ja han condemnat el “tracte violent i degradant” de les autoritats marroquines i han reclamat una investigació dels atroços fets.

Publicitat

La premi Nobel sahrauí Aminatou Haidar ha carregat contundentment contra el president espanyol Pedro Sánchez per les “infames” declaracions elogiant l’actuació del Marroc. Haidar assegura que aquesta tragèdia mostra la “repressió salvatge i inhumana a la pell de centenars de joves africans”.

Per això, considera que el president del Gobierno “es mofa de totes les convencions internacionals relatives als drets humans i demostra activament la seva obstinació a fer costat al règim dictatorial, al règim de la violació de la legalitat internacional i drets humans al Marroc”.

Així mateix, l’activista, que és presidenta de la Instància Sahrauí Contra l’Ocupació Marroquina (ISACOM), ha denunciat la “manipulació” del règim del Marroc, que tracta de “confondre a tothom i, aquesta vegada i segons sembla, amb l’ajuda i el beneplàcit de l’executiu espanyol”.

Et pot interessar  La Moncloa rebutja el 'cara a cara' de Sánchez amb Puigdemont: "El candidat és Illa"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut