Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

El PSC exigeix al Govern que compleixi amb la B-40, l’aeroport i Hard Rock

Insisteixen que els macroprojectes "s'han de complir" si l'executiu vol "seure a una taula a parlar dels pressupostos de 2024"

|

- Publicitat -

La portaveu del PSC, Èlia Tortolero, ha exigit al Govern que compleixi els acords a què va arribar amb els socialistes sobre el perllongament de la carretera B-40 al Vallès Occidental, la remodelació de l’Aeroport del Prat i el centre recreatiu que Hard Rock vol instal·lar al Tarragonès si vol el seu suport per als pressupostos de l’any vinent. “Hi ha incompliments que s’han de resoldre per tal que puguem seure a parlar del pressupost de 2024″, ha advertit en roda de premsa.

El PSC va votar a favor dels comptes de la Generalitat del 2023 a canvi del compromís del Govern d’abordar aquests tres grans projectes, una situació que els socialistes veuen incomplerta. A poc més d’un mes per acabar l’any, Tortolero ha insistit que “s’han de complir” si l’executiu vol “seure a una taula a parlar dels pressupostos de 2024”.

Publicitat

Alhora, Tortolero ha reclamat que la Generalitat “es posi a treballar en ferm” per fer front a la situació de sequera de la qual “la primavera del 2021 el Meteocat ja va avisar”, ha assegurat. “Cal fer el que sigui necessari sense sobreactuar”, ha afirmat, ni tampoc “estar mirant constantment el cel per veure si plou”.

Corea del Sud o el Mediterrani

Preguntada pel viatge que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, fa aquesta setmana a Corea del Sud i que coincideix amb la cimera de la Unió pel Mediterrani (UpM) a Barcelona, Tortolero ha reconegut que al PSC no han d'”opinar sobre què era més important” però ha indicat que “el president de la Generalitat hauria d’ocupar tots els espais on es parla de temes transcendentals“. Aragonès ha inaugurat aquest dilluns la Delegació del Govern a Corea del Sud, ubicada a Seül, i s’ha reunit amb el governador de Gyeonggi-do, la regió que envolta l’àrea metropolitana de la capital sud-coreana.

Et pot interessar  Un ciutadà denuncia l'alcalde de La Ràpita, el socialista Javier Reverté, per amenaces

Agraïment a Granados

La portaveu socialista també ha aprofitat per agrair la feina feta per Eva Granados com a portaveu del PSOE al Senat aquest dilluns que ha estat rellevada per l’exalcalde de Sevilla Juan Espadas. Granados va abandonar el Parlament, d’on era vicepresidenta, per ser la líder socialista a la cambra alta espanyola. Tortolero ha dit que al PSC estan “contents de la feina que ha fet” i que “per ara” la catalana seguirà al Senat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut