Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Aragonès i el governador de Gyeonggi-do es conjuren per enfortir relacions i celebren que es reediti l’acord bilateral

El governador, Kim Dong-yeon, ha assegurat que Catalunya és un país "amic" per a la regió, i celebra els "beneficis mutus" que la relació entre els dos territoris ha propiciat

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha reunit amb el governador de la regió de Gyeonggi-do (Corea del Sud), Kim Dong-yeon, en el marc de la seva visita institucional al país. Durant la trobada, que s’ha celebrat a Suwon, la capital del territori, tots dos representants s’han conjurat perquè els seus governs “enforteixin relacions”. A més, han celebrat que s’hagi decidit reeditar l’acord bilateral que hi ha en vigor des del 1999, que es va renovar el 2021 i que, previsiblement, es tornarà a signar a finals del 2024. Aquesta és la primera vegada que es reuneixen Aragonès i Dong-yeon. La trobada, que ha consistit en una breu reunió entre representants dels dos governs, ha conclòs amb un dinar conjunt de les dues delegacions.

En el marc de l’acte president i governador s’han dirigit unes paraules de benvinguda i agraïment. Durant la seva intervenció, Aragonès ha agraït la bona rebuda i ha assenyalat que la relació entre els dos territoris “ve de lluny” i “sempre ha estat molt profitosa”. Precisament per això ha dit que volen “nodrir i enfortir” aquesta relació i fer-la “encara més sòlida, més estable i més profitosa”.

Publicitat

Pel que fa al conveni bilateral de relació entre governs, ha subratllat que és “una excel·lent notícia” perquè per a Catalunya “és fonamental tenir socis i aliats amb el potencial” que assegura que té aquesta regió.

Per la seva banda, el governador ha assenyalat que la relació entre els dos territoris ha permès “beneficis mutus” i ha assegurat que Catalunya és un país “amic” per a Gyeonggi-do. A més, ha celebrat que Aragonès hagi decidit visitar el seu govern. De fet, el governador ha explicat que tenia previst un viatge a Austràlia que coincidia amb la visita però va decidir endarrerir-lo per poder reunir-se amb la delegació catalana.

Et pot interessar  Aragonès, després que Puigdemont proposi "cancel·lar" el deute amb l'Estat: "Benvinguts al club!"

Durant la trobada, Aragonès i Dong-yeon s’han intercanviat obsequis de record de cada territori. En el cas de Catalunya, Aragonès li ha regalat el llibre ‘Jo confesso’, de Jaume Cabré; una figura amb el perfil de diferents edificis emblemàtics de Catalunya un pot de melmelada feta amb les taronges del Pati dels Tarongers. Per la seva banda, el governador l’ha obsequiat amb un gerro propi de la regió.

Gyeonggi és la regió més poblada de Corea del Sud i el seu governador, Kim Dong-yeon, en va ser elegit representant el juny del 2022. Anteriorment va ser ministre de Coordinació i Polítiques del govern de Corea del Sud entre 2013 i 2014, i entre 2017 i 2018 va ser viceprimer ministre i ministre d’Economia i Finances.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut