Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

El PSC esquiva la petició d’investigació del 17-A i treu ferro a les declaracions de Villarejo

|

- Publicitat -

El grup parlamentari del PSC no dona credibilitat a les declaracions de l’excomissari Villarejo sobre els atemptats del 17-A a la Rambla de Barcelona. Resulta curiós que els socialistes ara afirmin que les declaracions de Villarejo no tenen credibilitat, però que votessin en contra de la proposta al Congreso d’ERC i PDeCAT que demanava investigar les vinculacions entre el CNI i l’imam de Ripoll.

Així doncs, sembla que els socialistes volen que continuï sent un “assumpte de seguretat nacional” i alhora han tret ferro a les declaracions de l’excomissari. La portaveu del grup al Parlament de Catalunya, Alícia Romero, ha esquivat la petició d’investigació d’algunes formacions afirmant que “és greu que es doni credibilitat” a una persona que “no té per què dir la veritat durant un judici”.

Publicitat

Val a dir que Villarejo ho va afirmar en seu judicial, i, per tant, en un context en què mentir està penat. A més, no hi ha millor manera de desmentir Villarejo que investigant a fons si les seves afirmacions són certes per poder-les descartar definitivament. No obstant això, els socialistes no s’han mostrat favorables a investigar.

Romero, a més, ha demanat als partits que no es polititzi el cas ni es doni “veu a teories conspiratòries” que l’únic objectiu que persegueixen és “fer soroll”. La socialista ha recordat que l’atemptat terrorista ja ha estat judicialitzat i per això afirma que ara no toca “posar en dubte” la feina que van fer els Mossos per esclarir els fets.

Les declaracions de Romero difícilment podrien estar més fora de lloc, ja que no s’ha posat en dubte l’actuació dels mossos, sinó que es vol investigar la vinculació del Centro Nacional de Inteligencia amb el cervell dels atemptats de Barcelona i Cambrils. La socialista ha fugit d’estudi, amb un punt de vista similar al de la Delegada del Gobierno. Al seu torn, Cunillera ha qualificat de “ganes d’enredar” les declaracions de l’excomissari.

Et pot interessar  Els comuns acusen el Govern de "mentir" sobre el Hard Rock i exigeixen a Aragonès que doni explicacions al Parlament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut