Dissabte, 16 de gener de 2021 - Edició 905
La República

El PSC culpa el Govern de les defuncions en residències

Els socialistes creuen que s’ha d’aprofitar més el potencial militar

Avatar
Agències 02/04/2020
Pla general dels efectius de la UME netejant la zona de mercaderies del Port de Barcelona (Àrea PIF). Imatge del 20 de març de 2020. (Horitzontal)

El diputat del PSC-Units Raúl Moreno ha criticat aquest dimecres la gestió del Govern davant de la pandèmia de coronavirus que afecta Catalunya. En un vídeo difós a les xarxes socials, li ha retret el tracte que reben les residències afectades per brots de covid-19 i el temps que ha trigat la Generalitat en explicar-se. “Han hagut de morir 362 persones per tenir la primera compareixença”, ha deplorat, en referència a la roda de premsa que ha ofert el secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, per notificar les 362 defuncions i la xifra de 830 diagnosticats. “No tenim un Govern capaç de fer front a aquesta pandèmia. Ha reaccionat tard”, ha dit Moreno.

El diputat també ha reclamat que les persones que viuen en residències “no poden ser considerades ciutadans de segona”. “Cal blindar les residències del covid-19 i medicalitzar d’una vegades per totes aquelles on el virus està tenint una incidència letal”, ha assegurat, per la qual cosa ha exigit al Govern que “aprofiti el potencial de la UME”, la Unitat Militar d’Emergències, per desinfectar equipaments socials i que treballi amb els ajuntaments, que estan “sols solucionant problemes que són competència de la Generalitat”.

Relacionats