Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El PSC continua el postureig amb la taula de diàleg i diu que no trigarà gaire a reunir-se

|

- Publicitat -

La portaveu del PSC, Alícia Romero, ha situat la reunió de la taula de diàleg en les pròximes setmanes i ha considerat “raonable” que encara no s’hagi reunit tenint en compte la crisi a Ucraïna i les seves conseqüències. “Si no és una setmana, seran 2, 3 o 4. No crec que trigui gaire”, ha afegit en una entrevista a ‘Ràdio 4 i La 2’. D’altra banda, Romero ha dit que no entén la desautorització de Junts a la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró. I ha recordat que JxCat i PSC ja tenen acords com, per exemple, a la Diputació de Barcelona i en molts ajuntaments. “No ha dit res que no estigui passant”, ha afegit després que la consellera no hagi descartat un hipotètic futur pacte amb el PSC.

Romero ha descartat que el PSC “falqui” el Govern en cas que Junts surti de l’executiu. Segons ha argumentat, els socialistes estan construint “una alternativa” i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, “no està tenint el paper que li tocaria”. Tot i així, la portaveu socialista ha posat en dubte que Junts acabi marxant malgrat la “crisi de govern constant”.

Publicitat

Després de la polèmiques declaracions de Ciuró, Romero ha dit que Junts “s’ha de treure perjudicis” ja que PSC i JxCat es poden entendre amb moltes coses encara que tinguin projectes diferents.

I després que el partit de Jordi Sànchez s’hagi allunyat de l’acord per modificar la llei de política lingüística, la portaveu del PSC ha lamentat que no sigui un partit “suficientment sòlid” per aguantar les crítiques a Twitter. “Si hi ha quatre que els hi diuen botiflers, s’espanten i reculen”, ha afegit.

Et pot interessar  El PSC retreu als comuns que posin el Hard Rock com a condició per "interès purament electoral"

Romero creu que hi ha una part important de Junts que està d’acord amb el pacte amb PSC, ERC i comuns per garantir el català a l’escola davant la sentència del TSJC, però que “han aguantat poc el Twitter”. “No podem governar a cop de Twitter. Twitter no és la societat”, ha conclòs. Entén però que Junts no ha sortit de l’acord sinó que ha demanat temps per ampliar el consens.

Avisa que podrien demanar la dimissió de Cambray

El PSC lamenta que el departament d’educació que lidera Josep González-Cambray no hagi dialogat amb la comunitat educativa i ha avisat que demanaran la seva dimissió “si no resol aquesta crisi”. Avui es reprèn la negociació entre Govern i sindicats i hi ha vaga de dos dies convocada per dimarts i dimecres.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut