Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

El primer cas de Covid a Catalunya: “Era l’última persona que creia que fos una cosa tan greu”

Un any després, l’afectada ha explicat com va viure l’ingrés a l’hospital, on pràcticament no hi havia mesures higièniques prou fortes

Àlex Huguet 25/02/2021
Professionals sanitaris atenen malalts de coronavirus a l'Hospital Clínic. Imatge publicada el 16 d'abril del 2020

Ja fa un any que la situació a Catalunya va fer un gir de 180 graus. En mig de la incertesa pel que podia ser una malaltia infecciosa que d’entrada no havia de sortir de la Xina, es va declarar el primer cas de coronavirus al nostre país. La desafortunada va ser l’Eleonora, que es va trobar malament després d’un viatge de feina a Itàlia, on el brot va arribar uns dies abans.

En un reportatge a TV3, l’afectada recorda com el 25 de febrer del 2020 va anar a urgències a l’Hospital Clínic creient que seria una cosa lleu, i va acabar estant un mes ingressada. L’Eleonora ha explicat com va viure el tracte a l’hospital, on ningú anava amb mascaretes, i el sentiment de “vergonya” que va sentir al haver “subestimat” la malaltia: “Jo era l’última persona que es creia que fos una cosa tan greu”.

Afortunadament, de tot el rastreig que es va fer a partir de l’Eleonora, només van sortir dos positius lleus, i segons l’afectada, la família, i en especial els seus avis, “s’han trobat bé”.