Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

El preu de la CUP per investir Sánchez: data i pregunta pel referèndum

Fonts de la CUP apunten que és una proposta adreçada al conjunt de l'independentisme, i especialment a ERC

|

- Publicitat -

La CUP només investirà Pedro Sánchez com a president d’Espanya després de les eleccions del 23 de juliol si aquest fixa la data i la pregunta d’un nou referèndum d’independència. Després que el president de la Generalitat Pere Aragonès defensés que cal posar “conjuntament” un preu davant l’eventual investidura de Sánchez, fonts de la formació anticapitalista avancen a l’ACN que aquesta és la condició que imposaran al PSOE, tot i que també reconeixen no confiar gaire que aquest doni una resposta afirmativa.

Les mateixes fonts expliquen que és una proposta adreçada al conjunt de l’independentisme, tot i que apunten especialment cap a ERC. “S’ha de posar damunt la taula aquesta condició i deixar-se estar de taules de diàleg”, sostenen els anticapitalistes.

Publicitat

L’esquerra independentista defensa que “és necessari garantir un referèndum d’autodeterminació a Catalunya”, i per això fan aquest emplaçament al conjunt de forces sobiranistes, perquè siguin “valentes” i facin “una posició de força”. La formació sosté que, si el PSOE torna a dependre de l’independentisme, “són ells que hauran de triar entre un govern amb l’extrema dreta o el dret a l’autodeterminació”.

Et pot interessar  Hazte Oír presenta també una querella contra Begoña Gómez
Publicitat

Opinió

Minut a Minut