Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El president del CGPJ no assumeix el clatellot de Suïssa en el cas del Tsunami

La judicatura espanyola demostra estar desconnectada del normal funcionament d'una democràcia i prefereix pensar que Suïssa actua per rancor

|

- Publicitat -

Els membres de la cúpula judicial espanyola no estan acostumats a haver de treballar i demanar col·laboració a altres estats amb democràcies plenes, consolidades, i un sistema judicial independent, malgrat que arran del procés independentista ja fa anys que s’hi han de relacionar-se. Així ho ha demostrat el president interí del Consell General del Poder Judicial, Vicente Guilarte, que ha tret importància a la negativa de Suïssa de col·laborar en la investigació a Marta Rovira pel Tsunami, assegurant que és per “rancor”.

Guilarte, que aquest dimecres ha acudit a un esmorzar informatiu a Madrid, no s’ha pronunciat sobre la petició de Suïssa d’esbrinar si la comissió rogatòria de García-Castellón té motivacions polítiques, ni tampoc sobre el recordatori de les autoritats suïsses que, en cas que així sigui, no podrien col·laborar amb l’Estat espanyol. El president interí del CGPJ ha ignorat tot això i, en canvi, ha reduït la negativa i l’informe de l’Oficina Federal de Justícia suïssa a “rancor judicial”. 

Publicitat

Segons Guilarte, la decisió de l’Audiència Nacional del 2018 de no extradir al país helvètic l’extreballador del banc HSBC Herbé Falciani no va agradar gens a Suïssa, que ara estaria pagant amb la mateixa moneda a l’Estat espanyol. Guilarte ha especulat i creu que les autoritats suïsses han dit: “com que no el van enviar a Suïssa, nosaltres tampoc enviem res”. Fonts del Tribunal Suprem han coincidit amb Guilarte en aquesta tesi del rancor judicial suís, segons l’ACN.

Et pot interessar  ERC defensa un debat electoral amb Junts i el PSC per "confrontar idees"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut