Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El PPC també presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos

|

- Publicitat -

La diputada del PPC al Parlament, Eva Parera, ha anunciat aquest dimarts que presentaran una esmena a la totalitat al projecte de pressupostos de la Generalitat que ha aprovat el Govern.

Ho ha dit en una roda de premsa en què ha assegurat que no són “els més importants de la història” com ha dit el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, i ha posat en dubte que l’augment del 17% del pressupost que ha explicat Giró sigui real.

Publicitat

“Fa una mica de trampa i ens compara aquests pressupostos amb els aprovats l’abril de 2020, que han sofert diverses modificacions”, li ha plantejat.

Quan li han preguntat si durà els comptes al Consell de Garanties Estatutàries, ho ha considerat precipitat a dia d’avui però ha garantit que ho valoraran “sens dubte”.

Ha negat que es tracti d’uns comptes expansius, sinó “regressius”, i ha lamentat que les partides d’Acció Exterior i les de TV3 i Catalunya Ràdio són superiors “a la suma de desenvolupament empresarial, promoció social i suport industrial”. Així mateix, ha advertit que vigilaran que l’escola concertada rebi el finançament que li correspon.

Parera ha aprofitat la seva intervenció per retreure al PSC que s’hagi ofert al Govern per negociar l’aprovació del pressupost si no aconsegueix l’aval de la CUP, soci preferent de l’executiu català.

El PPC s’ha mostrat rabiós pel fet que hi hagi partits que no formen part del Govern que hagin allargat la mà a l’executiu i ha considerat que “van agafar vot constitucionalista i avui l’estan entregant a l’independentisme”

Et pot interessar  El PPC allarga la mà a Junts per "entendre's" en l'impost de successions
Publicitat

Opinió

Minut a Minut