Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El PPC, sobre el nou decret del català a l’escola: “La música sona bé, però la lletra trairà la música”

|

- Publicitat -

El secretari general del PPC, Santi Rodríguez, creu que la música del nou decret del Govern sobre el català a l’escola “sona bé” però ha augurat que “la lletra trairà” la música. En una entrevista a ‘Ràdio 4 i La 2’, el dirigent dels populars ha dit que la flexibilització de la immersió lingüística segons l’entorn de cada escola ja és l’estratègia que preveu la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) i que, fins ara, no s’ha complert.

D’aquesta manera ha reaccionat al contingut del nou decret que, segons diversos mitjans de comunicació, proposa que cada centre decideixi els criteris per a l’aprenentatge de les llengües tenint en compte la seva realitat sociolingüística.

Publicitat

“La música sona bé, però caldrà veure la lletra. Aquest és l’esperit de la immersió vigent actual. El problema és que, a la pràctica, no s’ha dut a terme i la majoria d’escoles han decidit que el castellà no havia de tenir presència”, ha afirmat.

Rodríguez veu difícil arribar a un consens, perquè a parer seu, “no hi ha lleialtat” per assolir-lo. En la línia de Casado, veu amb bons ulls un 155 en l’àmbit educatiu en cas que el Govern no compleixi la sentència. Així i tot, ha confiat que l’executiu català “tingui cap”.

Et pot interessar  Fernández vol mantenir a tot preu la Guàrdia Civil i la policia espanyola a Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut