Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El PP surt a la recerca dels quatre vots que li falten per la investidura amb la mirada posada en el PNB

Els populars ja no volen celebrar el debat la setmana que ve i demanen "temps" per "treballar"

|

- Publicitat -

El coordinador general del PP, Elías Bendodo, ha afirmat en una entrevista a la Ser que la seva formació no té cap intenció de quedar-se de braços plegats de cara al debat d’investidura d’Alberto Núñez Feijóo, i “treballarà” per aconseguir els quatre vots a favor o abstencions que li falten. No ha descartat cap opció, ni tan sols Junts -tot i que ha admès que serà “complicat” arribar a un acord-, i ha afirmat que “no veu impossible” una entesa amb el PNB, malgrat que els nacionalistes bascos ja han dit i repetit que no formaran part de cap equació on aparegui Vox. A més, els populars ja no volen ara una votació la setmana que ve. Bendodo ha afirmat que necessiten “temps” per parlar amb els grups un cop es constitueixin el pròxim divendres.

Bendodo ha afirmat que la seva formació està “satisfeta” amb la designació de Feijóo com a candidat per part de Felip VI, i aprofitarà els dines abans de la investidura per “negociar” els quatre diputats que li falten per assolit els 176 necessaris per superar la votació.

Publicitat

“El PP pot parlar dins de la Constitució”, ha dit, i un cop formats els grups parlamentaris el pròxim divendres “treballarem” aquests suports. “Són quatre vots a favor, o en segona volta quatre abstencions”, ha recordat sense descartar tampoc Junts.

“Deixin-nos treballar per buscar els suports de les formacions”, ha dit, perquè “els 11 milions d’espanyols que han buscat canvi mereixen que el PP busqui aquest canvi” i “el PP parla amb tothom dins de la Constitució”.

Segons Bendodo, Sánchez és un “mal demòcrata” que “no accepta la derrota”. “Només pot oferir un segon govern Frankenstein” i està disposat a “traspassar la línia vermella” del “referèndum vinculant”.

Et pot interessar  El CIS atorga la victòria del 12-M al PSC, amb Junts i ERC pràcticament empatats

Pel que fa a la data de la sessió d’investidura, Bendodo ha insistit que els populars necessiten temps, perquè “no es poden iniciar les converses formals fins que els grups estiguin constituïts”, és a dir fins el pròxim divendres, i cal “la setmana que ve per treballar” en aquests possibles acords.

Per aquest motiu ha deixat clar que no veu factible celebrar el debat d’investidura la setmana que ve, perquè considera que “cal un mínim de temps necessari per parlar” i concretar els suports.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut