Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Continuen les acusacions creuades Gobierno-PP per la votació al congrés

|

- Publicitat -

El guirigall causat per la reforma laboral continua després que la reversió s’hagi aigualit molt, UPN canviés el sentit del vot, un diputat del PP suposadament s’equivoqués i que la presidenta donés primer un resultat i després el contrari.

Partit Popular
El PP reitera que la reforma laboral ha tirat endavant “amb trampes”, després que la norma es convalidés gràcies a un vot erroni del popular Alberto Casero. El secretari general del partit, Teodoro García Egea ha assegurat que la votació va ser “dubtosa” i va “comptar amb més vots reals en contra que a favor”, en declaracions als mitjans abans d’intervenir en un acte a València. Garcia Egea ha elevat el to contra la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, a qui ha acusat de no complir els tràmits que s’exigeixen pel vot telemàtic i de no atendre els drets d’un parlamentari. “Es va comportar com un militant del PSOE i no com a presidenta de tots els diputats”, ha subratllat.

Publicitat

En la mateixa línia, ha dit que Batet és la tercera autoritat de l’Estat, però “actua com l’afiliat d’honor del PSOE que vol protegir el seu cap” en un intent de salvar una situació que és “un fracàs”. García Egea ha carregat contra l’executiu pel suport expressat a Batet, per no complir el reglament i, en canvi, per dedicar-se a “indultar els que incompleixen la llei”, amb relació als polítics independentistes condemnats per l’1-O. Sobretot, ha conclòs, “les paraules de la ministra de Treball” que asseguraven que es derogaria la norma dels populars han estat “una gran mentida”.

Yolanda Díaz
La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha dit que va viure amb “estupor democràtic” la votació de la reforma laboral, aprovada per un sol vot erroni del parlamentari popular Alberto Casero aquest dijous. En un article publicat a ‘Eldiario.es’, Díaz ha dit que és “descoratjador” veure el PP “deslegitimar les institucions quan la realitat és que un dels seus diputats es va equivocar”. La ministra també ha carregat contra els diputats díscols d’Unió del Poble Navarrès (UPN), que van trencar la disciplina de partit, que havia decidit votar ‘sí’ a la norma. “Van enganyar tothom per tombar a qualsevol preu la norma. El nostre país no s’ho mereix, ha dit.

Et pot interessar  La FECAC aprofita la Fira d'Abril una vegada més per fer-li campanya a l'espanyolisme més ranci i l'extrema dreta

Tot i la controvèrsia de la votació, Díaz ha refermat que es pot afirmar “sense por d’equivocar-se” que s’incorpora “de manera definitiva” a l’ordenament jurídic espanyol “la norma més important de la legislatura”.

Pel que fa al vot negatiu de la majoria d’investidura, ha lamentat que no hagi estat possible que el decret rebés un ampli suport parlamentari, “com havia succeït habitualment, amb les Cambres avalant els grans i difícils acords socials”. “Em temo que la distància entre la ciutadania i la política dels partits s’ha evidenciat una vegada més”, ha subratllat, tot assegurant que ha dedicat “el mateix esforç” al diàleg social que al polític. “Tota la voluntat i mà estesa no ha estat suficient”, ha dit. Díaz ha promès que no deixarà de treballar per “estrènyer aquesta distància”

La líder d’Unides Podem ha destacat que “més enllà del soroll o d’estratègies partidistes”, és un “gran acord a favor de la feina decent”. “Avancem cap a un nou paradigma de relacions laborals, en el qual el contracte indefinit és la norma”, ha assegurat. Segons la ministra de Treball, es tracta “d’una reforma profunda que dona compliment a l’acord del govern de coalició pactat pel PSOE i Unides Podem”. L’avenç de

Publicitat

Opinió

Minut a Minut