Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024
Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024

El PP insisteix que la proposta de dissoldre partits independentistes busca “rearmar l’Estat contra els que volen atemptar contra ell”

Tellado sosté que "la gran diferència" entre Vox i el PP és que Vox busca il·legalitzar partits per les idees que defensa, i el PP per possibles "fets delictius"

|

- Publicitat -

El portaveu parlamentari del PP, Miguel Tellado, ha defensat novament les propostes del seu partit per crear delictes de “deslleialtat constitucional”, amb la suspensió de partits que impulsin referèndums o declaracions d’independència, per la necessitat de “rearmar l’Estat” davant les forces que “volen atemptar contra ell”. “L’únic que fem és atribuir penes als delictes que ataquen l’essència de la nostra Constitució”, ha dit abans de presidir la reunió del grup parlamentari del PP al Congrés. També s’ha mostrat convençut que Europa compartirà les seves propostes. “Estem defensant una cosa tan normal com la igualtat dels espanyols davant la llei”, ha dit, i “el que plantegem ja existeix a l’ordenament jurídic de molts països d’Europa”.

Les propostes del PP per suspendre partits van incorporades a l’esmena a la totalitat que la seva formació va registrar aquest dimecres contra la llei d’amnistia. Previsiblement la seva iniciativa –igual que l’esmena a la totalitat de Vox- serà rebutjada amb els 178 vots en contra de les forces que donen suport a l’amnistia (PSOE, sumar, ERC, Junts, Bildu, PNB i BNG).

Publicitat

Tellado ha justificat que el PP votés anteriorment contra iniciatives de Vox molt similars a les que ara planteja la seva formació. Segons el portaveu del PP, “la gran diferència” entre els plantejaments de Vox i els del PP, és que el partit d’Abascal busca il·legalitzar partits per les idees que defensa, i el PP per possibles “fets delictius”.

També ha apuntat que el PP no planteja directament recuperar el delicte de sedició perquè entén que la sedició ja queda englobada en els delictes de “deslleialtat constitucional”, un concepte “molt vinculat al desafiament territorial que els socis de Sánchez poden voler desplegar l’any 2024”.

Et pot interessar  El PPC evita concretar si els seus vots serviran per fer Illa president: "Que els catalans decideixin quin govern volen"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut