Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

El PP i el PSOE van realitzar un entramat secret per canviar el funcionament de la monarquia

|

- Publicitat -

El PP i el PSOE van pactar d’amagat els canvis de funcionament de la Casa Real d’Espanya per evitar un debat sobre si el país ha de ser una monarquia. El diari El Mundo assegura que les converses van començar fa més d’un any quan Pablo Casado era el líder del PP i les relacions entre els dos grans partits espanyols anaven pel pedregar.

Publicitat

Segons el diari tots dos van entendre que aquesta qüestió necessitava el suport dels dos partits majoritaris per garantir-se un aval majoritari, i per molt de temps. A més d’evitar un debat en què UP i els independentistes catalans, bascos i gallecs haurien obert el meló de la república, l’acord també descarta l’anul·lació de la inviolabilitat del rei fugat, que evidentment es mantindrà al·legant que finalment s’ha optat per un reial decret i prou, i no s’ha entrat a reformar cap punt més rellevant.

El que van intentar per millorar la transparència de la monarquia és que, a partir d’ara, serà el Tribunal de Cuentas qui controlarà les despeses de la Casa Real, però només les auditarà, i, per tant, serà Felipe VI qui les enviarà. Tot plegat, una nova farsa per protegir la monarquia que, casualment, surt a la llum en plena polèmica de l’espionatge a l’independentisme.

Et pot interessar  Ayuso, ridiculitzada a les xarxes després d'afirmar que els cognoms espanyols són menyspreats a Catalunya
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió