Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El PP i el PSOE, units de nou pel retorn de Ponsatí: insten Puigdemont i Comín a seguir els seus passos i tornar per “respondre davant la justícia”

|

- Publicitat -

El retorn de l’exconsellera i eurodiputada Clara Ponsatí a Barcelona durant unes hores ha trasbalsat l’espanyolisme, fent que el PP i el PSOE s’apropin entre ells de nou per tal de carregar contra l’independentisme i, concretament, contra els polítics que van exiliar-se fugint de la repressió judicial i penal espanyola. D’una banda, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha defensat que els polítics que “van fugir” com Ponsatí han de tornar a l’estat espanyol per “respondre davant la justícia”. De l’altra, el Partit Popular sosté que la detenció de l’eurodiputada, tot i que va ser il·legal, demostra que “Espanya és un estat de dret que funciona” i marca el camí que han de recórrer també Carles Puigdemont i Toni Comín.

“Això és el que ha de passar, que aquells que van fugir i no van respondre davant dels tribunals, tornin per respondre davant dels tribunals en un país democràtic com el nostre, en el qual a tothom se li dona el seu dret de defensa i, per tant, poden exposar totes les circumstàncies que entenguin que cal tenir en compte a l’hora d’avaluar la seva situació”. Aquestes declaracions les podria haver fet algun membre del PP, però han sortit de la boca de la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, que a més ha tornat a insistir en el fals argumentari del PSOE segons el qual “la situació a Catalunya ha canviat radicalment des de 2017”. Per a la ministra, aquests retorns demostren que “a través del diàleg, de tenir ponts” la “convivència és francament millor a Catalunya”, motiu pel qual “hi ha persones que tornen per respondre davant la justícia”. Ponsatí, tanmateix, no ha tornat per respondre davant la justícia espanyola; si bé no ha esclarit les raons de la seva tornada, ha confirmat que no compareixerà davant Llarena en la citació del pròxim 24 d’abril.

Publicitat
Et pot interessar  Koldo s'encara amb el Senat i afirma estar "mort" mediàticament: "Em trucaran quan em declarin innocent?"

Per la seva banda, el PP ha instat Carles Puigdemont i Toni Comín a seguir el mateix camí que Ponsatí i presentar-se davant la justícia espanyola. Tanmateix, els populars, que potser tenen por que les coses no vagin com estan acostumats, també reclamen al govern espanyol que no indulti cap dels encausats. “Espanya necessita un govern que estigui amb la unitat d’Espanya i no amb els que pretenen liquidar-la”, sostenen fonts del PP a l’ACN. També prometen que en el cas de governar, el PP recuperarà els delictes de rebel·lió i sedició al Codi Penal.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut