Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

El “postureig” de la Guàrdia Civil pel Dia de l’Orgull LGTB els ha costat car

La xarxa s’ha omplert d’homòfobs decebuts amb el cos policial perquè han posat una bandera LGTBi com a imatge de perfil als seus comptes

Redacció 27/06/2020

Aquest diumenge, dia internacional de l’Orgull LGTBiQ+, milers d’usuaris de la xarxa acostumen a posar-se un filtre a la seva imatge de perfil amb els colors de la bandera de l’Arc de Sant Martí per donar suport al moviment. Per seguir les modes, la Guàrdia Civil no ha volgut ser una excepció del popular “postureig“, per fer veure la seva “diversitat”, i ha canviat la seva imatge de perfil a Twitter, una jugada que ha generat milers de comentaris d’homòfobs insultant al cos policial i defensant la bandera de la pàtria per damunt de tot.

Comentaris com “Això l’únic que aconsegueix és dividir”, “si el meu avi aixequés el cap”, o “només heu de portar la bandera d’Espanya” són els que més es repeteixen, i demostren que encara queda molta feina per fer en la lluita per la igualtat de gènere i l’acceptació de col·lectius, més enllà de l’heterosexualitat. En total, el tuit ja acumula més de 7.000 comentaris, la gran majoria amb insults homofòbics.

Per si no n’hi hagués prou, la diputada de Vox Macarena Olona, també hi ha posat cullerada comentant “La Guàrdia Civil solo se cubre con la bandera de España“, i que exigia la dimissió de Fernando Grande-Marlaska com a ministre de l’Interior.