Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El PNC aconsegueix els avals a les 4 circumscripcions i Pascal a la desesperada va contra tothom

|

- Publicitat -

La líder i cap de llista del PNC a les eleccions, Marta Pascal, ha acusat els candidats d’ERC, Pere Aragonès; de JxCat, Laura Borràs; i del PDeCAT, Àngels Chacón, de “cinisme”. En una roda de premsa aquest dilluns davant l’Arc de Triomf de Barcelona, Pascal ha criticat que tots tres no admetin les seves responsabilitats en el Govern actual. La candidata nacionalista també ha instat el líder de JxCat, Carles Puigdemont, ha aparcar la DUI i treballar per aixecar l’economia.

L’experta en salut laboral vinculada a l’Hospital de Bellvitge, i col·laboradora de l’OMS, Rosa Orriols, serà la número dos per Barcelona.
Pascal ha criticat que Aragonès digués que “ha arribat el moment de desallotjar la sociovergència”. La líder del PNC ha recordat que l’actual vicepresident amb funcions de president és el candidat d’ERC, un partit que va governar amb PSC i ICV durant els mandats de José Montilla i Pasqual Maragall. Pascal, exlíder del PDeCAT, ha lamentat les contradiccions de la cap de llista d’aquest partit, i ha subratllat que Chacón va donar suport a l’impost de successions quan estava a Govern, i que ara diu que no hi haurà aquest càrrec.

Publicitat

L’exsenadora de JxCat també ha criticat la presidenciable d’aquesta formació, i ha constatat que Borràs carrega contra el Govern quan hi té consellers del seu partit i ella mateixa en va formar part. Pascal també ha tingut paraules per Puigdemont -que va forçar l’expulsió de l’excoordinadora del PDeCAT-, per apostar avui per “planificar” el desplegament de la independència si l’Estat es nega a acordar un referèndum: “És una falta de respecte per qui està a l’atur i pels autònoms”, ha asseverat Pascal, que ha criticat a Puigdemont que segueixi parlant “d’una DUI que ell no va aplicar”.

Avals pel 14-F
El PNC ha presentat avui més de 8.000 avals que li permetran presentar-se a les quatre circumscripcions per les eleccions del 14-F i ha celebrat haver-ho aconseguit: “És un dia històric”, ha proclamat Pascal, acompanyada de la resta de candidats al 14-F per Girona, Lleida i Tarragona. Sobre la viabilitat de votar en aquesta data, Pascal ha reclamat “responsabilitat” i que la decisió es prengui tenint en compte els criteris professionals. La secretària general del PNC també ha reclamat que el seu partit estigui present a la taula de partits, que prepara la logística del 14-F i debatrà, divendres, si es pot mantenir aquest dia o bé cal canviar-lo.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut