Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

El PNB reitera el ‘no’ a Feijóo i li retreu que no abordi “des de la política” la “realitat nacional basca i catalana”

Per la seva banda, Coalició Canària i UPN reafirmen l'aval a la investidura del líder del PP

|

- Publicitat -

El portaveu de PNB al Congrés, Aitor Esteban, ha reiterat aquest dimecres el ‘no’ de la seva formació a la investidura d’Alberto Núñez Feijóo, perquè “el seu discurs davant la realitat nacional basca i catalana segueix essent la via judicial i la confrontació social, i no es veu cap voluntat d’abordar aquesta qüestió des de la política”.

Esteban ha advertit que la seva oposició a l’amnistia i l’anunci de creació del nou delicte de “deslleialtat constitucional” només afegiria “més llenya al foc” a un conflicte que ara té vies obertes de resolució des de la política. A més, ha insistit que el PNB no formarà part de cap equació amb Vox, un partit que “dona suport al franquisme” i que pretén “desfer l’Estat de les autonomies”.

Publicitat

El ‘sí’ a Feijóo de CC i UPN

Per la seva banda, Coalició Canària (CC) i la Unió del Poble Navarrès (UPN) han reafirmat el seu aval a la investidura del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, tot i que han dibuixat matisos a les seves posicions.

Si bé la portaveu canària Cristina Valido ha avisat dels riscos de repetir les eleccions, el navarrès Alberto Catalán no ha descartat la possibilitat d’anar a les urnes de nou. “No sé amb quina cara, amb quina excusa i de quina manera”, ha argumentat Valido. Catalán, en canvi, no ha descartat donar de nou la paraula a la ciutadania. “No tot val per mantenir-se al poder”, ha indicat el dirigent d’UPN, que ha carregat contra Pedro Sánchez per acostar-se a l’independentisme basc i català i “blanquejar” els “hereus polítics d’ETA”.

Et pot interessar  El PSOE dona per feta la revàlida del govern amb el PNB
Publicitat

Opinió

Minut a Minut